Închide meniul

Simona Halep, primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Vreau doar să fiu judecată! Cât mai trebuie să aştept?”

Viviana Moraru Publicat: 27 aprilie 2023, 20:45

Reclamă
Simona Halep, primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Vreau doar să fiu judecată! Cât mai trebuie să aştept?

Directorul ANAD a anunţat când ar urma să primească Simona Halep verdictul în procesul de dopaj

Simona Halep, în cadrul unui interviu/ Tennismajors.com

Simona Halep a oferit primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj. Românca a dezvăluit cum se simte, şi a declarat că a simţit nevoia să vorbească public pentru fanii ei. De asemenea, aceasta s-a declarat nevinovată, mărturisind că nu a luat niciodată, în mod voluntar, substanţe interzise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a vorbit pentru prima dată public despre scandalul de dopaj în care este implicată încă din luna octombrie. De atunci, românca nu a mai jucat niciun meci.

Simona Halep, primul interviu după ce a fost suspendată pentru dopaj

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la roxadustat.

„Nu am consumat niciodată, în mod conştient, cel mai mic produs interzis”, a răspuns Halep la întrebarea dacă a luat roxadustat, o moleculă care stimulează producţia de globule roşii şi este utilizată în general în tratamentul anemiei legate de bolile de rinichi.

De asemenea, Simona Halep a continuat şi a oferit declaraţii despre momentele dificile prin care a trecut, după ce a scandalul de dopaj a luat amploare.

Reclamă

„Nici nu ştiu cum sunt, deoarece situaţia a fost foarte grea. Din punct de vedere emoţional, e foarte greu. Stresul este imens pentru că nu am crezut că mă voi înfrunta cu aşa ceva. Mereu am fost împotriva doping-ului, pentru că sunt o mară fană a sportului curat.

La început, nici nu am ştiut cum să gestionez totul. După ceva timp, am încercat doar să fiu calmă, şi mă simt chiar încrezătoare pentru că ştiu că sunt curată.

Am vrut să păstrez tăcerea până când cazul se va rezolva. Nu am vrut să ies în public să vorbesc. Dar acum simt nevoia să vorbesc pentru fanii mei, şi pentru public pentru că sunt sigură că vor să ştie de ce este nevoie de atâta timp.

Reclamă 4 / 0/3

Au trecut şapte luni de când am fost suspendată deşi am avut toate dovezile încă din decembrie. Nu cer să fiu tratată în mod special. Doar vreau să fiu judecată! Cât timp mai trebuie să aştept?”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru tennismajors.com.

Simona Halep se menţine pe locul 26 WTA

Simona Halep se menţine pe locul 26 WTA, fiind în continuare cea mai bine clasată româncă de pe tabloul principal de simplu. Sorana Cîrstea a coborât trei poziţii, înaintea debutului său la turneul de la Madrid, primul de pe zgură pentru aceasta din 2023.

Irina Bara, finalistă la turneul ITF de la Koper, a reuşit o urcare spectaculoasă în clasamentul WTA, de 45 de locuri, fiind acum pe poziţia 235, cu 284 puncte.

Irina Begu este pe 35, în urcare două locuri, cu 1258 de puncte, Sorana Cîrstea a coborât de pe 41 pe 44, cu 1109 puncte, iar Ana Bogdan a coborât patru locuri, până pe 61, cu 904 puncte.

În Top 200, Gabriela Ruse este pe 158 (urcare de două locuri, 421 puncte), iar Jaqueline Cristian a urcat de pe 180 pe 168 (403 dpuncte).

Dincolo de top 200, Alexandra Cadanţu-Ignatik a coborât de pe 218 pe 221 (305 puncte), Miriam Bulgaru a urcat 17 poziţii şi este pe 223 (301 puncte), iar Gabriela Lee a urcat 7 locuri şi este pe 240, cu 280 puncte, anunţă news.ro.

Reclamă
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:35 Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!” 22:33 Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1! 22:20 Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League” 21:48 Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!” 21:45 Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat 21:45 LIVE VIDEOSouthampton – West Brom e ACUM în AntenaPLAY. Leeds îşi aşteaptă adversara din finala play-off-ului de pe Wembley 21:44 Record de asistenţă pentru Dinamo la meciul de baraj cu Csikszereda! Câte bilete s-au vândut pentru partida tur 21:22 Elisabeta Lipă cere răbdare cu Simona Halep: „Numai în situaţia ei să nu fii! A dat dovadă de o ambiţie de fier!” 21:03 Gabriela Ruse s-a calificat în semifinale la Trophee Clarins! Victorie de senzaţie cu Alize Cornet! 20:50 LIVE VIDEOBellator Champions Series Paris e ACUM LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Patrick Mix – Magomed Magomedov e main-event-ul Vezi toate știrile
Citește și