Închide meniul

Simona Halep s-a retras și de la Stuttgart! Al patrulea turneu pe care românca îl ratează în 2021

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 aprilie 2021, 13:53

Simona Halep s-a retras și de la Stuttgart! Al patrulea turneu pe care românca îl ratează în 2021

profimedia

Simona Halep s-a retras de la Stuttgart

Halep s-a resimțit la antrenamente din cauza problemelor medicale, scrie Doartenis.ro. Numărul 3 WTA abia își reîncepuse pregătirea și n-a vrut să riște o agravare a situației, potrivit sursei citate. Din același motiv Halep s-a retras și de la meciul de FED Cup dintre România și Italia. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep s-a retras de la Stuttgart

Simona Halep este la al patrulea turneu pe care îl ratează în 2021. "Simo" s-a retras și de la Doha și Dubai și a abandonat Miami Open după primul tur.

La Stuttgart, cea mai bună performanță a reușit-o în 2015 și 2017, când a ajuns până în semifinale. Premiile de anul acesta sunt de peste 565.000 de dolari. 

În 2021, Simona Halep a participat doar la Gippsland Trophy, Australian Open și primul tur de la Miami. Este unul dintre cele mai dificile începuturi de an pentru cea mai bună tenismenă din România. În aceste conditii, următorul turneu la care Simona Halep ar putea juca este întrecerea WTA 1000 de la Madrid, programată în perioada 29 aprilie – 8 mai. 

Simona Halep riscă să fie amendată din cauza retragerilor dese

Simona Halep riscă să fie amendată din cauza retragerilor dese. WTA are un regulament strict în această privință! O sportivă are voie să se retragă de două ori pe sezon dacă are un motiv bine întemeiat. Halep deja și-a pierdut acest drept și suntem abia în luna aprilie.

Reclamă

„O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”, se arată în regulamentul stabilit de WTA.

Halep nu se teme însă că va amendată. "Exclus! Dacă se analizează de câte ori m-am retras eu, se va ajunge la o concluzie că nu m-am retras de foarte multe ori”, a declarat Simona, la începutul săptămânii, după o sesiune de antrenamente la Arenele BNR.

Ce amenzi riscă Simona Halep din partea WTA

Jucătoarele din top 10 sunt cel mai dur pedepsite pentru retragerea de la turnee. Halep (locul 3 WTA) ar trebui să participe la toate turneele rămase de disputat în 2021, ori altfel riscă amenzi uriașe.

Reclamă 4 / 0/3
  • retragere de la turneu WTA 250 – amendă de 5.000 de dolari
  • retragere de la turneu WTA 500 – amendă de 7.500 de dolari
  • retragere de la turneu WTA 1000 Non-Mandatory – amendă de 10.000 de dolari
  • retragere de la turneu WTA 1000 Mandatory – amendă de 20.000 de dolari
Recomandări
  • Simona Halep s-a retras și de la Stuttgart
  • Românca acuză probleme medicale

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
Vezi toate știrile
Citește și