Închide meniul

Simona Halep se află pe locul 19 WTA. Care sunt celelalte românce din TOP 100

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 mai 2022, 10:15

Simona Halep se află pe locul 19 WTA. Care sunt celelalte românce din TOP 100

Simona Halep se află pe locul 19 WTA

Simona Halep, la finalul meciului cu Alize Cornet, la Roma / Getty Images

Simona Halep se află pe locul 19 WTA înaintea debutului la Roland Garros. Simona Halep se menţine pe locul 19, cu 2.126 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni, scrie news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea debutului de la Roland Garros, acolo unde va juca cu Nastasja Schunk (Germania, 167 WTA), Simona Halep se află pe locul 19 WTA.

Simona Halep se află pe locul 19 WTA. Care sunt celelalte românce din TOP 100

Gabriela Ruse se află pe cel mai bun loc din carieră. A urcat o poziţie, până pe locul 51, cu 1.116 puncte.

În top 200 se mai află Irina Bara (112 WTA), Mihaela Buzărnescu (120 WTA), Gabriela Lee (149 WTA) şi Alexandra Cadanţu-Ignatik (150 WTA).

Cum arată top 10 WTA. Iga Swiatek, lider detaşat

În Top 10 WTA, s-a produs doar o schimbare, Maria Sakkari (Grecia) a urcat de pe locul 4 pe locul 3, cu 4.726 de puncte, iar Paula Badosa (Spania) a cborât o poziţie, până pe 4, cu 4.545 de puncte.

Reclamă

Simona Halep visează la Roland Garros

Simona Halep va juca în primul tur de la Roland Garros împotriva sportivei din Germania, Nastasja Schunk, numărul 167 WTA. Simo e considerată de bookmakeri a doua favorită la Paris, după Iga Swiatek, și ea visează la un nou trofeu, după cel câștigat în 2018.

„Voi avea întotdeauna amintiri plăcute de la titlul cucerit în 2018, pentru că a fost primul meu Grand Slam şi totdeauna am visat să câştig Roland Garros. A fost o atmosferă extraordinară, mulţi fani m-au încurajat şi m-am simţit bine. Nu voi uita niciodată acel moment.

Dacă voi câştiga din nou, va fi un nou moment special, pentru că de fiecare dată câştigi un Grand Slam este foarte special. Am 30 de ani şi nu mai pun presiune pe mine. Dar de aceea sunt aici şi muncesc mult pentru că visez să câştig din nou. Vom vedea dacă se va întâmpla”, a spus Simona Halep, citată de eurosport.com.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă trofeul din 2018, Simona Halep a mai disputat două finale la Roland Garros, în 2014 şi în 2018, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko. La ultima participare, în 2020, ea era eliminată în optimi de Iga Swiatek, 1-6, 2-6.

Simona Halep, misiune teribilă în lupta pentru trofeul de la Roland Garros 2022. Cum arată traseul spre finală al româncei

Simona Halep, misiune teribilă la Roland Garros 2022. Nu a avut noroc la tragerea la sorţi şi o aşteaptă un traseu extrem de dificil.

„Simo” va încerca să reediteze performanţa din 2018, când a câştigat turneul parizian. Campioana noastră a mai jucat alte două finale la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Dacă va reuşi să o învingă pe Schunk, în manşa inaugurală, se va duela cu câştigătoarea confruntării dintre Maryna Zanevska (65 WTA) şi Qinwen Zheng (74 WTA).

În turul 3, Halep ar putea da peste Jelena Ostapenko sau Alize Cornet. Cu Ostapenko a pierdut în semifinale la Dubai, în luna februarie, iar pe franţuzoaică tocmai a învins-o la Roma.

Problemele încep cu adevărat pentru Simona în optimile de finală, acolo unde o poate avea adversară pe cea mai în formă jucătoare a momentului din tenisul mondial. Este vorba de liderul WTA, Iga Swiatek. Tânăra de 20 de ani trece printr-un moment extraordinar.

Iga Swiatek a jucat în nouă meciuri pe zgură, în acest sezon, şi în unul singur a pierdut un set. Are 28 de meciuri consecutive câştigate în 2022, perioadă în care a cucerit trofeele puse în joc la Qatar, Indian Wells, Miami Open, Stuttgart şi Roma.

Simona Halep şi Iga Swiatek s-au mai duelat de patru ori şi este egalitate la meciurile directe. Au fost adversare chiar la Indian Wells 2022, acolo unde sportiva poloneză s-a impus în minimum de seturi. Swiatek a câştigat cu 7-6, 6-4 şi s-a calificat în finală.

Reclamă

Dacă va reuşi să îşi ia revanşa la Roland Garros, Halep ar putea să joace în sferturile de finală cu Jessica Pegula, Karolina Pliskova sau Ekaterina Alexandrova. Dacă „Simo” va ajunge în semifinale, acolo sunt şanse să îi fie adversară Aryna Sabalenka, Paula Badosa sau Danielle Collins. În finală ar putea să o aştepte Ons Jabeur, Belinda Bencic sau Amanda Anisimova.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit Vezi toate știrile
Citește și