Închide meniul

Un fost antrenor al Simonei Halep şi-a ieşit din minţi după noile acuzaţii de dopaj: „Ei se mândresc cu trofeul Simona Halep”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 mai 2023, 12:25

Un fost antrenor al Simonei Halep şi-a ieşit din minţi după noile acuzaţii de dopaj: „Ei se mândresc cu trofeul Simona Halep

Simona Halep ar putea fi ştearsă din clasamentul WTA

Simona Halep, în timpul unui meci / Profimediaimages

Un fost antrenor al Simonei Halep şi-a ieşit din minţi după noile acuzaţii de dopaj aduse româncei. Firicel Tomai nu îşi explică de ce au fost găsite abia acum nereguli în paşaportul biologic al fostei campioane de la Wimbledon şi Roland Garros. Cere lămuriri de la Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri!”, a reacţionat Simona Halep de îndată ce a văzut comunicatul postat de ITIA pe site-ul oficial. „Simo” era suspendată provizoriu încă de anul trecut, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

Un fost antrenor al Simonei Halep şi-a ieşit din minţi după noile acuzaţii de dopaj

Firicel Tomai i-a luat apărarea Simonei Halep şi aşteaptă explicaţii despre ceea ce s-a găsit în paşaportul biologic al fostului lider WTA.

Toată lumea încearcă să afle adevărul. Simona spune că deţine adevărul, ceilalţi vor să demonstreze contrariul, dar finalul nu are loc. Este foarte greu de spus în condiţiile astea. De ce n-au ieşit până acum?

Acest paşaport a fost analizat în urmă cu câteva luni şi a fost curat. De ce acum? Informaţiile şi realitatea o ştiu cei din acel sistem. Eu ştiu că avea săptămâna viitoare termenul.

Reclamă

Paşaportul biologic a fost la îndemână lor până acum. Se fac analize de urină şi din sânge pe o perioadă mai lungă de timp. Vin şi acasă, iau probele astea şi urmăresc pe termen lung parametri din sânge.

În măsura în care se modifică fără motiv se consideră că ai folosit substanţe care să îţi crească rezistenţa şi capacitatea de efort. Există susţinătoare care nu sunt aprobate oficial, dar pot să le foloseşti o lună de zile şi mergi la turneu mai musculos.

Joci turneul de două săptămâni şi chiar dacă îţi mai scade capacitatea de efort, tot eşti avantajat. E ca şi cum mergi la munte. Creşti hemoglobina, apoi când revii la normal, iar scade.

Reclamă 4 / 0/3

În momentul în care sângele este monitorizat, sub control, o să se vadă aceste variaţii şi atunci vor vedea că poţi să foloseşti şi extra-sezon anumite chestii. De aia se urmăreşte sângele”, a declarat Firicel Tomai pentru fanatik.ro.

Firicel Tomai a lansat acuzaţii grave

Tomai a avut şi o reacţie halucinantă şi anunţă că sunt persoane care încearcă să o scoată pe Simona Halep ţap isăşitor.

Sunt nişte lucruri ciudate care se întâmplă pe partea cealaltă a Simonei, adică cei care se ocupă de procese. Dacă tot este cineva vinovat, de ce nu o decapitezi, de ce nu îi dai finalul? Dacă nu este vinovată, probabil se va ajunge la o înţelegere de ambele părţi.

Este greu. Mă îndoiesc că o agenţie de acest gen dacă te-a prins, încearcă să te scape. Ei se mândresc cu trofeul Simona Halep. Pentru ei, Simona este un trofeu. Noua şefă anti-doping are mai multe nume pe care le-a depistat, iar pentru ei este o mândrie, că îşi spun că sunt eficienţi.

Dar de ce nu clarifici lucrurile? Nu înţeleg multe lucruri, dar din ce văd şi ce am mai discutat se va ajunge la un dialog„, a mai spus fostul antrenor al Simonei.

Simona Halep, reacţie dură după ce a fost acuzată că a încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping

Simona Halep acuză o hărţuire şi că ultimele luni au reprezentat un „adevărat coşmar”.

Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nici măcar nu am luat în calcul VREODATĂ să apelez la vreo substanță interzisă.

Reclamă

Am încercat de două ori să fiu judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit în mod constant motive pentru a amâna asta. Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, (n.r. – cei de la ITIA) au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu.

Trei experți de renume mondial care mi-au studiat testele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este total normal.

„Să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția”

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să-mi pot susține în sfârșit cazul la termenul de la finalul lunii, după mai multe întârzieri provocate de ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-au dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu am cum să vă mulțumesc îndeajuns pentru asta!„, a fost mesajul postat de Simona Halep.

Recomandări
  • Firicel Tomai, prima reacţie după noul scandal de dopaj
  • Ce a spus despre Simona Halep

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” Vezi toate știrile
Citește și