Închide meniul

WTA vrea să mărească premiile de la turnee pentru a diminua pierderile financiare ale jucătoarelor

Valentin Pîrcălabu Publicat: 31 martie 2020, 9:39

Reclamă
WTA vrea să mărească premiile de la turnee pentru a diminua pierderile financiare ale jucătoarelor

AFP7 / Rob Prange via Hepta

WTA vrea să mărească premiile jucătoarelor

"WTA lucrează alături de organizatorii turneelor pentru a creşte câştigurile când circuitul profesionist de tenis se va relua şi ia în considerare extinderea actualului sezon de 44 de săptămâni pentru a asigura că au loc mai multe turnee", anunţă cei de la WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

WTA: "Jucătoarele sunt persoane independente şi nu angajate"

"Jucătoarele profesioniste de tenis sunt persoane independente şi nu angajate ale WTA. Astfel, recompensarea jucătoarelor se face pe baza rezultatelor de pe teren, iar când turneele nu se ţin, atunci se opreşte şi principala lor sursă de venit", se mai arată în comunicatul remis de WTA.

Mai multe jucătoare de tenis şi-au exprimat îngrijorarea în contextul în care acestea depinde de câştigurile din tenis. De altfel, Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste au transmis un mesaj clar celor de la WTA.

"Ne-am dori să fie o cale ca toate jucătoarele, în special cele care au nevoie, să fie compensate la nivelul aşteptărilor lor, dar nevoile sunt atât de mari, iar WTA, din nefericire, nu se află în poziţia financiară de a face asta", se arată în mesaj. 

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
8:39

Englezii anunţă că România va elimina dramatic Olanda, în optimile EURO 2024: „O noapte lungă la Munchen”

8:36

Liviu Ungurean nu mai e șeful de galerie al Rapidului! Șoc în Giulești, după anunțul lui „Bocciu”

8:13

Istvan Kovacs și-a aflat pedeapsa, după dezastrul de la Cehia – Turcia! Decizia luată de UEFA, înainte de „optimile” EURO 2024

23:36 28 iun.

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

23:12 28 iun.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

23:06 28 iun.

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și