Închide meniul
BREAKING NEWS

OFICIAL | Stare de urgenţă la Tokyo! Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori. Anunţul făcut de prim-ministrul Japoniei

Dragoș Vasile Publicat: 8 iulie 2021, 16:50

Reclamă
OFICIAL | Stare de urgenţă la Tokyo! Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori. Anunţul făcut de prim-ministrul Japoniei

Jocurile Olimpice

Zuma Press / Cezary Kowalski via Hepta

Yoshihide Suga, prim-ministrul Japoniei, a anunţat azi, 8 iulie, că Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăfşura cu porţile închise, potrivit bleacherreport.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Numărul de infectări în zonă, inclusiv Tokyo, a crescut de la sfârșitul lunii trecute. Numărul de cazuri severe și rata spitalizării continuă să fie la un nivel scăzut, dar având în vedere impactul variantelor, trebuie să îmbunătățim contramăsurile astfel încât infecția să nu se răspândească la nivel național”, a spus Yoshihide Suga.

Stare de urgenţă la Tokyo! Jocurile Olimpice se vor desfăşura fără spectatori

Ieri, la Tokyo au fost înregistrate 920 de noi cazrui, faţă de 714, săptămâna trecută. Japonia a înăsprit restricţiile stării de urgenţă sanitară cu doar două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, programată la 23 iulie.

„Numărul de noi cazuri de infectare cu nou coronavirus continuă să crească la Tokyo. Odată cu creşterea deplasării populaţiei, varianta Delta, mai contagioasă, reprezintă acum aproximativ 30 la sută din cazuri. Se estimează că această cifră va creşte în continuare”, a declarat, joi, şi Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil pentru situaţiile legate de COVID-19.

Nishimura a spus că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi instaurată joi, va dura până la 22 august. Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să se închidă la ora 20.00. Evenimente precum concertele trebuie să se încheie la ora 21.00.

Reclamă

„Sperăm să limităm răspândirea infecţiilor prin plasarea oraşului Tokyo în stare de urgenţă”, a spus ministrul, adăugând că spitalizările au crescut în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani.

Experţii se tem de un nou val de COVID-19

În timp ce arhipelagul japonez a fost relativ scutit până acum de pandemia COVID-19, programul său de vaccinare a progresat foarte lent. Aproximativ 14.900 de decese înregistrate oficial de la începutul anului 2020, potrivit news.ro.

Puţin peste 15 la sută din populaţie a fost complet vaccinată până acum şi experţii se tem că varianta Delta ar putea provoca un nou val, care ar putea copleşi spitalele din Japonia, ţară în care starea de urgenţă a fost instaurată de mai multe ori din 2020.

Reclamă 4 / 0/3

Decizia guvernului japonez vine în timp ce organizatorii Jocurilor Olimpice se străduiesc să stabilească o cotă finală pentru numărul de spectatori care poate fi admis în arenele probelor olimpice.

În martie, Japonia a interzis deja sosirea spectatorilor din străinătate, o premieră în istoria olimpică. De atunci, autorităţile de la Tokyo au recunoscut că Jocurile Olimpice ar putea avea loc chiar cu porţile închise, dacă situaţia sanitară se va înrăutăţi.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și