Premii dublate pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice 2020! Câți bani vor primi medaliații de la Tokyo

De Alexandru Ivan
Publicat: 19 august 2021, 18:11

La cererea Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul României a dublat premiile pentru sportivii care au făcut performanță la Jocurile Olimpice 2020.

Reclamă
Premii dublate pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice 2020

Profimedia

Astfel, medialia de aur va fi premiată cu 140.000 de euro. Argintul valorează acum 112.000 de euro, în timp ce medaliații cu bronz vor primi câte 84.000 de euro.

Reclamă

Premii dublate pentru sportivii români de la Jocurile Olimpice 2020

„Este o mare reușită aprobarea acestui act normativ și mă bucur că am avut sprijinul colegilor și partenerilor din coaliție. Este o dovadă că Guvernul României înțelege și respectă importanța sportului și a performanței sportive, că apreciază și recompensează munca și eforturile care stau în spatele acestor rezultate.

Performanțele olimpice reprezintă o importantă carte de vizită pentru prestigiul nostru, ca țară, și avem încă mult de recuperat la acest nivel, unde ultimele două decenii au avut un nedorit trend descendent. Sunt necesari mulți pași până vom ajunge din nou acolo unde ne dorim și unde putem fi, acești pași nu se pot parcurge dintr-odată, dar este important că suntem o echipă și că ne raportăm în mod unitar la proiectul de revigorare și renaștere a sportului românesc.

Reclamă

Rămânem împreună în aceste demersuri și vom continua să căutăm soluții pentru ca sportul și sportivii să se simtă apreciați și să aibă condiții cât mai bune de pregătire”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, citat de mts.ro.

Câți bani primesc sportivii români pentru performanțele de la Jocurile Olimpice 2020

La această ediție a Jocurilor Olimpice, România a obținut patru medalii, una de aur și trei de argint, la canotaj și scrimă. Medalia de aur a fost câștigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă. Cu acest bilanţ, țara noastră a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Reclamă
Ultimele știri
22:24 Alexandru Maxim, ales în echipa sezonului în Turcia! Hai, România! În fiecare zi 21:56 Simona Halep, prima reacție după victoria cu Nastasja Schunk. Ce obiectiv are la Roland Garros. Hai, România! În fiecare zi 21:50 Simona Halep – Qinwen Zheng, în turul al doilea de la Roland Garros. Simo, favorită la calificare 21:49 NEWS ALERTSimona Halep – Nastasja Schunk 6-4, 1-6, 6-1. Campioana noastră s-a calificat în turul 2 la Roland Garros! Victorie cu emoţii pentru „Simo” 20:31 FotoCe s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac în 2022. Veste șoc primită de miliardarii lumii după trei luni de război 20:20 LIVE BLOG Roland Garros 2022. Zi Neagră pentru românce! Mihaela Buzărnescu și Irina Bara, eliminate în primul tur 20:01 NEWS ALERTAurelien Tchouameni, primul jucător care semnează cu Real Madrid după refuzul lui Kylian Mbappe! 19:57 Benoit Paire, atac la adresa şefilor ATP: „Nu înţeleg dacă îi apără pe jucători sau apără, de fapt, Rusia!” 19:24 FotoFiica lui Pep Guardiola, Maria, a făcut show după titlul câștigat de Manchester City. Cum a fost surprinsă alături de soția lui Kevin De Bruyne 19:21 Ilie Năstase, moment viral la Roland Garros 2022, alături de Nadia Comăneci: „Haide, dați-mi banii!”

EMISIUNI

Petre Grigoraş, la AS.ro LIVE

Close