Închide meniul

Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decoraţi de Klaus Iohannis. „Sunteţi modele pentru campionii de mâine!”

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 18 august 2021, 21:13

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat, miercuri, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Palatul Cotroceni, pe sportivii care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Reclamă
Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decoraţi de Klaus Iohannis. „Sunteţi modele pentru campionii de mâine!

Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decoraţi de Klaus Iohannis

Facebook Klaus Iohannis

Potrivit preşedinţiei, în semn de apreciere pentru realizările deosebite obţinute în întreaga sa carieră dedicată sportului de performanţă, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul dovedite promovând excelenţa şcolii româneşti de scrimă, reconfirmată prin rezultatul obţinut la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler sportivei Ana Maria Popescu.

Reclamă

Sportivii medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decoraţi de Klaus Iohannis

În semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul dovedite promovând excelenţa şcolii româneşti de canotaj pe plan internaţional, Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I sportivelor Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş.

Reclamă

Sportivilor Ştefan Berariu, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Mugurel Semciuc, Ciprian Tudosă şi Mihăiţă Ţigănescu li s-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a, în semn de apreciere pentru rezultatele importante obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul dovedite promovând excelenţa şcolii româneşti de canotaj pe plan internaţional.

Klaus Iohannis: „Meritaţi aprecierea şi recunoştinţa tuturor”

Sunt bucuros că am ocazia să vă întâlnesc şi, totodată, să vă recunosc, în numele statului român, performanţele extraordinare obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aţi reuşit să urcaţi pe podium la cea mai importantă competiţie din lume şi aţi reprezentat România cu cinste. Vă felicit pentru rezultatele sportive deosebite şi folosesc acest prilej să transmit aprecierea mea întregului lot naţional care a participat la Jocurile Olimpice. Dragi sportivi, pe umerii dumneavoastră apasă aşteptări şi speranţe uriaşe din partea românilor, mai ales în finalele competiţiilor.

Momentele de bucurie de pe podium se clădesc însă prin ani de muncă asiduă, cu multe sacrificii şi lacrimi, printr-o îmbinare echilibrată a talentului cu efortul, perseverenţa şi concentrarea. Pentru toate aceste lucruri meritaţi aprecierea şi recunoştinţa tuturor”, a spus Klaus Iohannis la ceremonia de miercuri, potrivit news.ro.

Preşedintele a menţionat că Jocurile Olimpice din acest an s-au desfăşurat în condiţii cu totul speciale, astfel că performanţele sunt cu atât mai remarcabile. “Pandemia de COVID-19 a făcut, în primul rând, ca ediţia să fie reprogramată, iar sportivii şi publicul deopotrivă să se adapteze rapid noului context. Mai mult, umbra incertitudinii care încă planează la nivel global v-a obligat să găsiţi resurse fizice şi psihice pentru a rămâne motivaţi şi conectaţi la spiritul olimpic, să vă antrenaţi în condiţii speciale şi deseori dificile.

Dincolo de toate aceste oprelişti impuse de situaţia epidemiologică, aţi reuşit să depăşiţi barierele competiţiei. Iar rezultatele se văd în aceste medalii pe care le purtaţi şi astăzi la gât. În condiţiile amintite, victoria dumneavoastră este cu atât mai remarcabilă. Prin hotărârea cu care v-aţi urmărit şi îndeplinit obiectivele, aţi depăşit graniţele anduranţei şi aţi setat noi repere ale performanţei sportive”.

Preşedintele României: „Performanţa presupune investiţii constante”

Preşedintele Iohannis a mai afirmat că sportul trebuie să redevină o prioritate: “Dragi sportivi, este admirabil tot ceea ce aţi făcut pentru sportul românesc, uneori în ciuda a nenumărate şi nedrepte piedici. Ştim cu toţii că există încă multe carenţe în acest domeniu. Acestea nu sunt însă insurmontabile şi am convingerea că cei responsabili au cele mai bune intenţii şi sunt motivaţi să consolideze temelia pe care se sprijină acest edificiu solid al sportului de performanţă.

Performanţa se construieşte în fiecare zi şi presupune investiţii constante în infrastructura sportivă, susţinerea şi promovarea talentelor şi implicarea totală din partea tuturor actorilor guvernamentali. Performanţa înseamnă, înainte de toate, o muncă în echipă, iar sportivii români ştiu cel mai bine ce reprezintă acest lucru. Sportul trebuie să redevină o prioritate, pentru că reprezintă un pilon important pentru o societate sănătoasă, în care spiritul de fairplay, egalitatea, solidaritatea şi toleranţa sunt valori cultivate, promovate şi apărate.

Dumneavoastră sunteţi modelele pentru campionii de mâine. Prin poveştile personale şi anii dedicaţi sportului, reprezentaţi o sursă de inspiraţie pentru fiecare copil care visează să devină campion. În acelaşi timp, sunteţi veritabili ambasadori ai României atât în lumea sportului, cât şi în plan educaţional, social şi cultural. Indiferent de parcursul profesional viitor, vă încurajez să rămâneţi aproape de sportivi şi de sportul românesc”.

În numele sportivilor, la ceremonie a vorbit Simona Radiş, care a menţionat că ea şi colegii săi îşi asumă rolul de a inspira generaţiile care vin. “Aceasta reprezintă valoarea muncii noastre şi dorinţa pe care am depus-o pentru a deveni cei mai buni. Am reuşit fiindcă am fost o echipă, ne-am susţinut la bine şi la greu. Am fost motivaţi de performanţele celor de dinaintea noastră. Ne-am bucurat enorm că societatea românească ne-a recunoscut performanţa. Noi suntem responsabili şi acceptăm acest rol de a inspira generaţiile următoare. Suntem gata să transmitem mesajul că sportul românesc are loc într-o societate modernă şi că ne construim ierarhiile în funcţie de munca pe care o depunem, pe baza valorii şi a dăruirii totale. Nu câştigăm fiecare cursă, dar vreau să vă asigur că dăm totul şi nu renunţăm la acest vis. Vom continua să ne pregătim pentru a deveni campioni”.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, România a obţinut o medalie de aur, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu la spadă, echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă), bilanţ cu care a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Reclamă
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
20:43 VideoFanii naţionalei mici sunt chemaţi să umple tribunele din Ghencea la EURO: „Ar fi un mare plus pentru noi!” 20:00 LIVE SCOREOţelul – CSA Steaua 3-2! Trupa lui Daniel Opriţa a revenit, după „dubla” reuşită de Bodişteanu 19:49 Marius Lăcătuş, reacţie categorică: „De ce trebuie să joace FCSB în Ghencea?!” Ce variante îi oferă „Fiara” lui Gigi Becali 19:36 Narcis Răducan, discurs realist despre Elias Charalambous: „Mi-e milă de el pentru ce va urma!” 19:29 Dan Petrescu încă nu a semnat prelungirea contractului cu CFR Cluj! Anunţul lui Neluţu Varga 19:14 Bianca Andreescu, detalii despre accidentarea suferită la Miami: „Am două ligamente rupte! Se putea şi mai rău!” 18:39 Reacţia lui Ilie Dumitrescu, după ce FCSB l-a numit antrenor principal pe Elias Charalambous: „Îl va ajuta mult pe Pintilii!” 18:15 FotoPrimele imagini cu Elias Charalambous la antrenamentele celor de la FCSB! Ce l-a pus pe Andrea Compagno să facă 17:38 Dezvăluiri uluitoare după ce a ucis-o pe mama copilului său şi a dat-o de mâncare la câini: „Am plătit scump pentru tot!” 17:16 Averea uriaşă pe care o are Gigi Becali. Omul de afaceri îşi surclasează rivalii
Pe același subiect
Alexandra Ianculescu, pe plajă
Extra • 8 feb., 17:43
FOTO
„Nu trebuie să-mi iau 3 slujbe part-time cum făceam în trecut”. Femeia celebră din România face furori cu pozele sale
Jocurile Olimpice 2020 | Suma uriaşă pe care au pus mâna Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar
Alte sporturi • 26 ian., 20:45
Simona Radiș, sportiva anului 2022! Toate premiile acordate la gala organizată de Ministerul Sportului
Alte sporturi • 25 sept., 17:08
Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial. Simona Radiş, două medalii de aur într-o singură zi
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea