Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Ce se întâmplă cu sportivii care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus

Antena Sport Publicat: 19 iulie 2021, 9:31 / Actualizat: 19 iulie 2021, 10:39

Reclamă
Jocurile Olimpice 2020 | Ce se întâmplă cu sportivii care au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus

Jocurile Olimpice 2020

Profimediaimages

CIO a identificat 21 de cazuri de contact ale celor trei persoane testate pozitiv din delegaţia sud-africană în Satul Olimpic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu patru zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice (23 iulie-8 august), CIO şi organizatorii se confruntă cu o provocare fără precedent: menţinerea corectitudinii sportive şi asigurarea securităţii sanitare acestei întreceri planetare, într-o ţară, Japonia, a cărei populaţie este vaccinată într-o proporţie scăzută şi este îngrijorată de riscul de contaminare. Cu toate acestea, dacă izolarea participanţilor care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus nu dă naştere la nicio dezbatere, tratamentul „cazurilor de contact” este mai delicat.

Jocurile Olimpice 2020 | 21 de persoane de contact

Luni, în raportul lor zilnic cu privire la cazurile de Covid-19, organizatorii au dezvăluit că „21 de persoane” au fost considerate „contacte strânse” ale celor trei membri ai delegaţiei sud-africane (doi fotbalişti şi un analist video), cel mai probabil colegii lor de echipă.

Obiectivul este crearea condiţiilor „astfel încât aceşti sportivi, cu câteva zile înainte de intrarea lor în concurs, să poată face minimul necesar pentru a se pregăti”, a declarat presei Pierre Ducrey, directorul adjunct al Jocurilor.

Controlaţi în fiecare zi cu teste nazofaringiene, obligaţi să mănânce în camera lor şi transportaţi „cu vehicule dedicate”, ei trebuie să „se antreneze separat”, dar nu să fie forţaţi să se izoleze complet, potrivit aceleiaşi surse.

Reclamă

Soarta lor este analizată de un grup de experţi independenţi, care iau în considerare statutul lor privind vaccinarea, le monitorizează testele şi decid când să se întoarcă în echipă, a continuat şeful corpului olimpic.

Pe de altă parte, CIO şi organizatorii JO Tokyo 2020 nu au niciun control asupra unei alte categorii de participanţi plasaţi în izolare, de data aceasta de către autorităţile japoneze. Acesta este cazul a şase sportivi britanici şi a doi membri ai staff-ului, care au fost testaţi negativ, dar au intrat în contact cu unui pasager al avionului cu care au călătorit testat pozitiv şi au fost nevoiţi, duminică, să rămână în camerele lor din cantonamentul de la Yokohama.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:31 După ce a ratat transferul lui Rafa Mujica, Gigi Becali a renunţat la un alt atacant cu cifre extraordinare! 16:28 „Pot ajuta!” Mircea Lucescu, primul mesaj după întâlnirea cu Dan Șucu și George Copos! 16:12 „Are clauză de 5.000.000!” Gigi Becali îl poate pierde și pe Darius Olaru! Giovanni Becali a făcut anunțul 15:52 Connor Bedard, noua stea din NHL, va străluci la Campionatul Mondial de hochei (10-26 mai, AntenaPLAY) 15:34 PSG – Borussia Dortmund LIVE TEXT, ora 22:00. Prima finalistă a Ligii Campionilor se va stabili la Paris 15:15 Neluţu Varga a anunţat că CFR Cluj are un nou preşedinte: „Va avea puteri depline!” Lovitură de proporţii dată de ardeleni 14:05 „Se face de râsul curcilor!” Giovanni Becali, despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid: „Voi nu sunteţi sănătoşi la cap” 13:36 Anunţul radical făcut de Mircea Lucescu în ziua întâlnirii cu Dan Şucu şi George Copos 13:05 Gabi Balint, mesaj genial la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor: „Am adus-o cu armata!” 12:43 Haniel Langaro a semnat cu CS Dinamo! Dublul câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona va juca în România în următorii 2 ani Vezi toate știrile
Citește și