Închide meniul

„Efectul Messi”, un tun financiar! Calculele făcute de L’Equipe sunt uluitoare. Cât a câştigat PSG după transferul lui Lionel Messi

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 septembrie 2021, 15:42

Reclamă
„Efectul Messi, un tun financiar! Calculele făcute de LEquipe sunt uluitoare. Cât a câştigat PSG după transferul lui Lionel Messi

Lionel Messi, înainte de gala pentru Balonul de Aur

Profimediaimages

Vicecampionii Franţei au dat deja un adevărat tun financiar prin transferul lui Lionel Messi. Jurnaliştii de la L’Equipe au făcut toate calculele, iar rezultatul depăşeşte orice aşteptări. Atacantul de 34 de ani a devenit deja o „fabrică de bani” pentru Nasser Al-Khelaifi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi, pregătit să joace în Club Brugge – PSG

Sursa citată anunţă că numai din vânzarea de tricouri s-au adunat sume fabuloase. „Efectul Messi” l-a depăşit pe cel care a avut loc după transferul lui Neymar. De această dată s-au vândut cu până la 50% mai multe echipamente de joc decât în urmă cu patru ani. PSG a vândut cu 30-40% mai multe tricouri decât în ultimele sezoane.

Mai mult, cererea de tricouri a fost atât de mare, încât parizienilor le este imposibil să facă faţă cu stocurile existente. Liderul din Ligue 1 a scos astfel un nou rând de replici, mult mai ieftine, pentru piaţa din America şi Asia. Tricourile costă 45 de euro.

Şi firmele uriaşe fac tot posibilul să-şi asocieze numele cu PSG. Vicecampionii Franţei au semnat alte două contracte. Una dintre ele, o platformă de criptomonede, va achita între 25 şi 30 de milioane de euro. Nu degeaba o mică parte din salariul lui Messi este plătită în criptomonede.

PSG câştigă sume uriaşe şi pe reţelele sociale. După anunţul transferului lui Messi s-au adunat încă 25 de milioane de fani pe contul oficial. Clubul are acum 140 de milioane de urmăritori!

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor 9:11 Edin Terzic, după calificarea Borussiei Dortmund în finala Ligii Campionilor: „Este bucurie pură şi o mândrie extremă” 8:58 PSG, făcută praf în Franţa după eliminarea din Liga Campionilor: „Faliment, venim!” 8:39 Reacţia lui Kylian Mbappe, după ce PSG a fost eliminată din Liga Campionilor. Întrebarea care l-a iritat pe starul lui PSG 7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
Vezi toate știrile
Citește și