Închide meniul

S-a stins Di Marzio, omul care l-a dus pe Maradona la Napoli. ”Am aflat de Diego în taxi!”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 24 ianuarie 2022, 14:27

S-a stins Di Marzio, omul care l-a dus pe Maradona la Napoli. ”Am aflat de Diego în taxi!”

Maradona și Gianni au rămas buni prieteni, în ciuda trecerii anilor

În 1978, Giovanni ”Gianni” Di Marzio, antrenor la Napoli, zice să dea o fugă până în Argentina, care se pregătește să găzduiască Campionatul Mondial de Fotbal. A lucrat la ”piticii” grupării italiene, din 1977 e ”principal”. Testează piața sud-americană. Într-o zi, în timp ce se afla într-un taxi, aude cum șoferul suduie pe antrenorul Cesar Luis Menotti, selecționerul din ”patria tangolului”, pentru că nu l-a convocat la turneul final pe un băiat, Diego Armando Maradona. ”Dar cine e Diego ăsta?”, a întrebat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Au mers pe un teren, unde Maradona avea meci. ”M-am așezat în tribune și, după ce l-am văzut 15 minute, m-a dus direct la un telefon. L-am sunat pe Settimio Aloisio, care era atunci cel ce decidea la Argentinos, și i-am spus să-l scoată imediat de pe gazon. Dacă făcea asta, semnam atunci, pe loc, în vestiar, un acord cu Napoli”, povestea italianul. ”Jucase doar un sfert de oră, marcase trei goluri, unul din lovitură liberă directă, devieri cum numai el știa”, adăuga într-un interviu pentru ”EFE”, în 2020.

”Am simțit ca și cum aș fi pierdut un fiu”

”Mi-am dat seama că este o perlă rară, un diamant ce trebuia doar șlefuit. Când am ajuns la Napoli, i-am trimis un tricou cu numărul 10, plus alte cadouri pentru el și pentru familia sa”. Dar transferul nu s-a făcut. Președintele celor de la Napoli, Corrado Ferlaino, nici nu a vrut să audă, dar relația dintre Di Marzio și ”Pibe” începuse deja să se cimenteze. Gianni n-a abandonat, a continuat să ”militeze” pentru Maradona, care, finalmente, avea să ajungă la Napoli, în 1984. Când Diego s-a stins, fostul antrenor, retras din activitate în 2016, a recunoscut că s-a simțit ”ca și cum aș și pierdut un fiu”.

Gianni Di Marizio s-a stins la finele săptămânii trecute, la 82 de ani. 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
30
apr.
0:09
Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență”
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” Vezi toate știrile
Citește și