Închide meniul

Război în Ucraina | Selecționerul Rusiei nu poate accepta faptul că naționala sa a fost exclusă de la barajul Cupei Mondiale: “Sper ca sancțiunile FIFA și UEFA să fie retrase rapid!”. Anunțul tehnicianului

Cosmin Cioboată Publicat: 1 martie 2022, 20:21

Reclamă
Război în Ucraina | Selecționerul Rusiei nu poate accepta faptul că naționala sa a fost exclusă de la barajul Cupei Mondiale: “Sper ca sancțiunile FIFA și UEFA să fie retrase rapid!”. Anunțul tehnicianului

Război în Ucraina | Selecționerul Valeri Karpin a criticat decizia UEFA și FIFA de a exclude naționala Rusiei din play-of-ul pentru Campionatul Mondial.

Profimedia

Rusia a declanșat joi războiul în Ucraina, iar urmările n-au întârziat să apară. Mai multe măsuri drastice au fost luate împotriva Rusiei, inclusiv în lumea sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aseară, naționalele și echipele de club din Rusia au fost excluse de FIFA și UEFA din toate competițiile. 

Război în Ucraina | Valeri Karpin contestă decizia UEFA de a exclude echipele rusești din toate competițiile, după invazia ordonată de Vladimir Putin

Selecționerul naționalei Rusiei, Valeri Karpin, a contestat dur decizia luată de forurile din lumea fotbalului, spunând că “visul copiilor mei a fost pierdut”.

Rusia trebuie să joace în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială împotriva Poloniei, în această lună.

“Copiii mei au avut un vis și acum l-au pierdut. Se înțelege de la sine că suntem cu toții dezamăgiți. Sigur că ne așteptam ca învingătoarea din play-off să se determine pe terenul de fotbal.

Reclamă

Este păcat pentru acești băieți care au visat să joace la Cupa Mondială din 2022 și acum și-au pierdut această speranță. Sper ca sancțiunile dictate de FIFA și UEFA să fie retrase rapid, iar fotbalul rusesc să se întoarcă pe scena internațională.”, a declarat Valeri Karpin, citat de Sport Face. 

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia contestă excluderea din toate competițiile UEFA și FIFA

”Comunicat de presă cu privire la decizia FIFA și UEFA de a exclude echipele rusești din competițiile internaționale.

Uniunea Rusă de Fotbal nu este puternic de acord cu decizia FIFA și a UEFA de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la meciurile internaționale pentru o perioadă nedeterminată.

Reclamă 4 / 0/3

Considerăm că această decizie contravine normelor și principiilor competițiilor internaționale, precum și spiritului sportiv. Este evident discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi, antrenori, angajați de club și echipe naționale și, cel mai important, milioane de fani ruși și străini ale căror interese organizațiile sportive internaționale ar trebui să le protejeze în primul rând.

Astfel de acțiuni au divizat comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalității, respectului reciproc și independenței față de politică.

Ne rezervăm dreptul de a contesta decizia FIFA și a UEFA în conformitate cu legislația sportivă internațională”, se arată în comunicatul de presă transmis de Uniunea Rusă de Fotbal, citat de rfs.ru.

Rusia, exclusă de UEFA și FIFA din toate competițiile

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești, inclusiv naţionala Rusiei, din competiţiile internaţionale, inclusiv Cupa Mondială, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți, FIFA și UEFA, speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni.

Reclamă

O altă decizie anunțată astăzi, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la ședința online din această seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă și statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA”infomează frf.ro.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și