Închide meniul

Război în Ucraina | Selecționerul Rusiei nu poate accepta faptul că naționala sa a fost exclusă de la barajul Cupei Mondiale: “Sper ca sancțiunile FIFA și UEFA să fie retrase rapid!”. Anunțul tehnicianului

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 1 martie 2022, 20:21

Război în Ucraina | Selecționerul Rusiei nu poate accepta faptul că naționala sa a fost exclusă de la barajul Cupei Mondiale: “Sper ca sancțiunile FIFA și UEFA să fie retrase rapid!”. Anunțul tehnicianului

Război în Ucraina | Selecționerul Valeri Karpin a criticat decizia UEFA și FIFA de a exclude naționala Rusiei din play-of-ul pentru Campionatul Mondial.

Profimedia

Rusia a declanșat joi războiul în Ucraina, iar urmările n-au întârziat să apară. Mai multe măsuri drastice au fost luate împotriva Rusiei, inclusiv în lumea sportului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aseară, naționalele și echipele de club din Rusia au fost excluse de FIFA și UEFA din toate competițiile. 

Război în Ucraina | Valeri Karpin contestă decizia UEFA de a exclude echipele rusești din toate competițiile, după invazia ordonată de Vladimir Putin

Selecționerul naționalei Rusiei, Valeri Karpin, a contestat dur decizia luată de forurile din lumea fotbalului, spunând că “visul copiilor mei a fost pierdut”.

Rusia trebuie să joace în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială împotriva Poloniei, în această lună.

“Copiii mei au avut un vis și acum l-au pierdut. Se înțelege de la sine că suntem cu toții dezamăgiți. Sigur că ne așteptam ca învingătoarea din play-off să se determine pe terenul de fotbal.

Reclamă

Este păcat pentru acești băieți care au visat să joace la Cupa Mondială din 2022 și acum și-au pierdut această speranță. Sper ca sancțiunile dictate de FIFA și UEFA să fie retrase rapid, iar fotbalul rusesc să se întoarcă pe scena internațională.”, a declarat Valeri Karpin, citat de Sport Face. 

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia contestă excluderea din toate competițiile UEFA și FIFA

”Comunicat de presă cu privire la decizia FIFA și UEFA de a exclude echipele rusești din competițiile internaționale.

Uniunea Rusă de Fotbal nu este puternic de acord cu decizia FIFA și a UEFA de a suspenda toate echipele ruse de la participarea la meciurile internaționale pentru o perioadă nedeterminată.

Reclamă 4 / 0/3

Considerăm că această decizie contravine normelor și principiilor competițiilor internaționale, precum și spiritului sportiv. Este evident discriminatorie și dăunează unui număr mare de sportivi, antrenori, angajați de club și echipe naționale și, cel mai important, milioane de fani ruși și străini ale căror interese organizațiile sportive internaționale ar trebui să le protejeze în primul rând.

Astfel de acțiuni au divizat comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalității, respectului reciproc și independenței față de politică.

Ne rezervăm dreptul de a contesta decizia FIFA și a UEFA în conformitate cu legislația sportivă internațională”, se arată în comunicatul de presă transmis de Uniunea Rusă de Fotbal, citat de rfs.ru.

Rusia, exclusă de UEFA și FIFA din toate competițiile

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești, inclusiv naţionala Rusiei, din competiţiile internaţionale, inclusiv Cupa Mondială, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți, FIFA și UEFA, speră că situația din Ucraina se va îmbunătăți semnificativ și rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate și pace între oameni.

Reclamă

O altă decizie anunțată astăzi, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat la ședința online din această seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă și statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA”infomează frf.ro.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și