Închide meniul

Ivan Kulyak, în centrul unui nou scandal! A purtat medalia olimpică a altui sportiv la concertul de sprijinire a războiului lui Vladimir Putin

Dan Roșu Publicat: 23 martie 2022, 13:13 / Actualizat: 23 martie 2022, 14:32

Reclamă
Ivan Kulyak, în centrul unui nou scandal! A purtat medalia olimpică a altui sportiv la concertul de sprijinire a războiului lui Vladimir Putin

Ivan Kulyak, în cadrul unui nou scandal

new.sport.ua

Ivan Kulyak, sportivul care a iscat un mare scandal atunci când a apărut pe podium cu simbolul „Z” pe piept, este în cadrul unui nou moment controversat, ce a avut loc la celebrul concert promovat de Vladimir Putin, pe Luzhniki.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aflat la câţiva metri de liderul de la Kremlin, Kulyak a purtat la gât o medalie olimpică care îi aparţinea altui sportiv rus. Medalia pe care a purtat-o la gât era de la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio, la care acesta nici nu a participat, având abia 14 ani.

Ivan Kulyak, în centrul unui nou scandal

Ucrianeanul Vladislav Geraskevich este cel care a atras atenţia despre gestul controversat al ruşilor. „La gâtul lui atârnă o medalie de la Jocurile Olimpice din 2016. El nu a participat la acea ediţie, având 14 ani.

Probabil că pentru ei e normal să ia lucrurile altora. Despre ce valori olimpice putem vorbi? Astfel de sportivi ar trebui interzişi din arenele sportive pe viaţă. Această fotografie este de la concertul de la Luzhniki, unul menit să sprijine războiul şi crimele din Ucraina”, a spus Geraskevich, citat de new.sport.ua.

Prima reacţie a gimnastului rus care a apărut cu litera „Z” pe piept

Ivan Kulyak, gimnastul rus care a apărut cu litera „Z” pe piept lângă un ucrainean, a oferit prima reacţie după momentul tulburător care a făcut rapid înconjurul presei internaţionale.

Reclamă

Kulyak a fost recent protagonistul unui moment incredibil. Gimnastul rus a apărut la festivitatea de premiere, la proba de paralele de la Doha, îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu litera „Z”, devenită simbolul Rusiei în războiul din Ucraina.

„Am răspuns provocării făcute de gimnasta din Ucraina. Ideea de a plasa litera Z pe echipament a apărut după ce ucrainenii ne-au provocat tot timpul, ne-au strigat multe lucruri urâte şi au cerut să fim scoşi din competitie. Nu am ştiut până în ultimul moment dacă vom avea voie sa concurăm.”, a declarat Kuliak, potrivit RIA Novosti.

Rusoaica Valentina Rodionenko, discurs acid la adresa Ucrainei

Valentina Rodionenko, membră a staff-ului naționalei Rusiei, i-a luat apărarea în totalitate lui Ivan Kulyak, spunând că gestul a reprezentat o replică pentru decizia sportivei ucrainence Daniela Batrona.

Reclamă 4 / 0/3

„Cumva a fost nevoie să raspundem acestor provocări! Trebuie să spunem lucrurilor pe nume! Când acea fată de 16 ani din Ucraina (n.r. – Daniela Batrona) nu a urcat pe podium cu sportivii noştri, cum a fost?

Ea probabil nu ştie cum au murit copiii noştri în Donbass. Pentru că noi tăcem și ei spun minciuni, ne calomniază tot timpul. Ni se cere să nu provocăm, dar ei nu se opresc. Nu putem continua să trăim așa!”, a spus Valentina Rodionenko.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
3
mai
0:00
AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League
23:54 EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!” 23:48 VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu 23:25 Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter 23:13 „Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB 22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa Vezi toate știrile
Citește și