Închide meniul
BREAKING NEWS

Anunț cutremurător în lumea fotbalului! Ofițerul medical FIFA de la meciul Nigeria – Ghana a decedat după ce fanii furioși au invadat terenul

Cosmin Cioboată Publicat: 30 martie 2022, 10:29

Reclamă
Anunț cutremurător în lumea fotbalului! Ofițerul medical FIFA de la meciul Nigeria – Ghana a decedat după ce fanii furioși au invadat terenul

Tragedie în lumea fotbalului, după meciul Nigeria - Ghana 1-1

Twitter

Veste cutremurătoare după meciul dintre Nigeria și Ghana, de la barajul de calificare la Cupa Mondială. Dr. Joseph Kabungo, ofițerul medical FIFA al partidei, a decedat în timpul incidentelor incredibile petrecute la final. Extrem de furioși că au ratat calificarea la Mondial, fanii nigerieni au invadat terenul și au distrus tot ce le-a stat în cale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragedie în lumea fotbalului, după meciul Nigeria – Ghana 1-1, din returul barajului de calificare la Campionatul Mondial.

Veste cutremurătoare după Nigeria – Ghana! Ofițerul medical FIFA al partidei a decedat, după ce fanii nigerieni au invadat terenul și au distrus tot ce le-a stat în cale

Ofițerul medical repartizat la această partidă, Dr. Joseph Kabungo, a decedat în urma conflictelor declanșate de fanii nigerieni pe teren, după fluierul de final. Potrivit presei internaționale, medicul din Zambia ar fi fost bătut până când și-a pierdut cunoștința. Ceilalți doctori au încercat să-l readucă înapoi la viață, dar eforturile au fost în zadar.

Andrew Kamanga, președintele Federației de Fotbal din Zambia a confirmat decesul lui Joseph Kabungo, care a ocupat postul de medic al naționalei din Zambia timp de 13 ani, în perioada 2003-2016.

„Astăzi plângem decesul ofițerului medical CAF/FIFA Dr. Joseph Kabungo, care se afla la datorie ca ofițer Doping la meciul de marți dintre Nigeria și Ghana. Prezentăm sincerele noastre condoleanțe familiei Dr. Kabungo și familiei fotbalului.

Reclamă

Moartea doctorului Kabungo reprezintă o pierdere uriașă. A fost un adevărat prieten și un om de încredere pentru multe generații de jucători și pentru familiile lor.”, a declarat Andrew Kamanga, citat de mwebantu.com.

Dr. Joseph Kabungo a avut o prezență constantă la evenimentele importante din fotbal. Medicul din Zambia a făcut parte inclusiv din echipa medicală de la Cupa Africii pe Națiuni, disputată în Camerun în acest an.

Reclamă 4 / 0/3

Haos total după ce Nigeria a ratat calificarea la Cupa Mondială! Fanii au pătruns pe teren și s-au dezlănțuit

Nigeria a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, după 3 prezențe consecutive la turneul final. „Super vulturii” au fost eliminaţi în finala barajului de Ghana, iar suporterii au invadat terenul şi au distrus tot ce le-a ieșit în cale.

Nigeria și Ghana au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul retur de la barajul pentru Cupa Mondială din Qatar. În tur a fost 0-0, iar cum regula golului înscris în deplasare încă se aplică în Africa, Ghana a profitat și și-a asigurat calificarea la turneul final din iarnă.

Pentru Nigeria, ratarea calificării a reprezentat o lovitură uriașă. Fanii n-au putut accepta înfrângerea și s-au dezlănțuit. Sute de spectatori au invadat terenul la finalul partidei și au distrus tot ce-a ieșit în cale.

Potrivit jurnaliștilor africani, fanii nigerieni au încercat să-i atace și pe jucătorii Ghanei, motiv pentru care aceștia au fugit repede la vestiare, împreună cu suporterii lor veniți pe stadionul „Moshood Abiola” pentru a-și susține echipa.

Autoritățile au intervenit cu gaze lacrimogene, pentru a-i opri pe fanii furioși.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:08 LIVE VIDEOCoreea de Sud – România se dispută ACUM. „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, în AntenaPLAY 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și