Închide meniul
BREAKING NEWS

Anunț cutremurător în lumea fotbalului! Ofițerul medical FIFA de la meciul Nigeria – Ghana a decedat după ce fanii furioși au invadat terenul

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 30 martie 2022, 10:29

Anunț cutremurător în lumea fotbalului! Ofițerul medical FIFA de la meciul Nigeria – Ghana a decedat după ce fanii furioși au invadat terenul

Tragedie în lumea fotbalului, după meciul Nigeria - Ghana 1-1

Twitter

Veste cutremurătoare după meciul dintre Nigeria și Ghana, de la barajul de calificare la Cupa Mondială. Dr. Joseph Kabungo, ofițerul medical FIFA al partidei, a decedat în timpul incidentelor incredibile petrecute la final. Extrem de furioși că au ratat calificarea la Mondial, fanii nigerieni au invadat terenul și au distrus tot ce le-a stat în cale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragedie în lumea fotbalului, după meciul Nigeria – Ghana 1-1, din returul barajului de calificare la Campionatul Mondial.

Veste cutremurătoare după Nigeria – Ghana! Ofițerul medical FIFA al partidei a decedat, după ce fanii nigerieni au invadat terenul și au distrus tot ce le-a stat în cale

Ofițerul medical repartizat la această partidă, Dr. Joseph Kabungo, a decedat în urma conflictelor declanșate de fanii nigerieni pe teren, după fluierul de final. Potrivit presei internaționale, medicul din Zambia ar fi fost bătut până când și-a pierdut cunoștința. Ceilalți doctori au încercat să-l readucă înapoi la viață, dar eforturile au fost în zadar.

Andrew Kamanga, președintele Federației de Fotbal din Zambia a confirmat decesul lui Joseph Kabungo, care a ocupat postul de medic al naționalei din Zambia timp de 13 ani, în perioada 2003-2016.

„Astăzi plângem decesul ofițerului medical CAF/FIFA Dr. Joseph Kabungo, care se afla la datorie ca ofițer Doping la meciul de marți dintre Nigeria și Ghana. Prezentăm sincerele noastre condoleanțe familiei Dr. Kabungo și familiei fotbalului.

Reclamă

Moartea doctorului Kabungo reprezintă o pierdere uriașă. A fost un adevărat prieten și un om de încredere pentru multe generații de jucători și pentru familiile lor.”, a declarat Andrew Kamanga, citat de mwebantu.com.

Dr. Joseph Kabungo a avut o prezență constantă la evenimentele importante din fotbal. Medicul din Zambia a făcut parte inclusiv din echipa medicală de la Cupa Africii pe Națiuni, disputată în Camerun în acest an.

Reclamă 4 / 0/3

Haos total după ce Nigeria a ratat calificarea la Cupa Mondială! Fanii au pătruns pe teren și s-au dezlănțuit

Nigeria a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, după 3 prezențe consecutive la turneul final. „Super vulturii” au fost eliminaţi în finala barajului de Ghana, iar suporterii au invadat terenul şi au distrus tot ce le-a ieșit în cale.

Nigeria și Ghana au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul retur de la barajul pentru Cupa Mondială din Qatar. În tur a fost 0-0, iar cum regula golului înscris în deplasare încă se aplică în Africa, Ghana a profitat și și-a asigurat calificarea la turneul final din iarnă.

Pentru Nigeria, ratarea calificării a reprezentat o lovitură uriașă. Fanii n-au putut accepta înfrângerea și s-au dezlănțuit. Sute de spectatori au invadat terenul la finalul partidei și au distrus tot ce-a ieșit în cale.

Potrivit jurnaliștilor africani, fanii nigerieni au încercat să-i atace și pe jucătorii Ghanei, motiv pentru care aceștia au fugit repede la vestiare, împreună cu suporterii lor veniți pe stadionul „Moshood Abiola” pentru a-și susține echipa.

Autoritățile au intervenit cu gaze lacrimogene, pentru a-i opri pe fanii furioși.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
Vezi toate știrile
Citește și