Închide meniul

Mesaj dur al Federaţiei de Tenis din Belarus, după ce sportivii săi au fost interzişi la Wimbledon 2022: „Incită la ură şi intoleranţă!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 aprilie 2022, 12:20

Reclamă
Mesaj dur al Federaţiei de Tenis din Belarus, după ce sportivii săi au fost interzişi la Wimbledon 2022: „Incită la ură şi intoleranţă!

Aryna Sabalenka nu va putea juca la Wimbledon 2022

Profimediaimages

Federaţia de tenis din Belaru a avut o reacţie dură. după ce organizatorii de la Wimbledon au decis să interzică sportivii săi, alături de cei ruşi, din cauza războiului din Icraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Excluderea jucătorilor de tenis ruşi şi belarusi de la următorul turneu de la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina doar „incită la „ură şi intoleranţă„, a denunţat Federaţia Belarusă de Tenis, într-un comunicat de presă difuzat joi seară, informează lefigaro.fr, citat de news.ro.

Federaţia de Tenis din Belarus, reacţie dură

Federaţia Belarusă de Tenis condamnă categoric decizia luată de organizatorii de la Wimbledon de a suspenda jucătorii belarusi şi ruşi. Astfel de acte distructive nu contribuie cu nimic la soluţionarea conflictelor, ci doar incită la ură şi intoleranţă„, a anunţat federaţia, adăugând că se consultă cu avocaţii pentru a susţine drepturile sportivilor săi.

În această etapă, sunt în desfăşurare consultări între conducerea FBT şi firmele internaţionale de avocatură specializate în dreptul sportului şi se elaborează o strategie menită să protejeze, în primul rând, jucătorii de tenis din Belarus din lume şi tenisul din Republica Belarus ca un întreg”, se menţionează în comunicat.

Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon! Jucătorii ruși și bieloruși au fost interziși

Jucătorii ruşi şi cei din Belarus au fost interzişi la următorul turneu de la Wimbledon, din cauza războiului din Ucraina.

Reclamă

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a transmis că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”, anunţă bbc.com.

Ţinând cont de circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruşi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu scurt timp înainte de anunţul oficial făcut de organizatorii de la Wimbledon.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și