Închide meniul

Mesaj dur al Federaţiei de Tenis din Belarus, după ce sportivii săi au fost interzişi la Wimbledon 2022: „Incită la ură şi intoleranţă!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 aprilie 2022, 12:20

Mesaj dur al Federaţiei de Tenis din Belarus, după ce sportivii săi au fost interzişi la Wimbledon 2022: „Incită la ură şi intoleranţă!

Aryna Sabalenka nu va putea juca la Wimbledon 2022

Profimediaimages

Federaţia de tenis din Belaru a avut o reacţie dură. după ce organizatorii de la Wimbledon au decis să interzică sportivii săi, alături de cei ruşi, din cauza războiului din Icraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Excluderea jucătorilor de tenis ruşi şi belarusi de la următorul turneu de la Wimbledon din cauza războiului din Ucraina doar „incită la „ură şi intoleranţă„, a denunţat Federaţia Belarusă de Tenis, într-un comunicat de presă difuzat joi seară, informează lefigaro.fr, citat de news.ro.

Federaţia de Tenis din Belarus, reacţie dură

Federaţia Belarusă de Tenis condamnă categoric decizia luată de organizatorii de la Wimbledon de a suspenda jucătorii belarusi şi ruşi. Astfel de acte distructive nu contribuie cu nimic la soluţionarea conflictelor, ci doar incită la ură şi intoleranţă„, a anunţat federaţia, adăugând că se consultă cu avocaţii pentru a susţine drepturile sportivilor săi.

În această etapă, sunt în desfăşurare consultări între conducerea FBT şi firmele internaţionale de avocatură specializate în dreptul sportului şi se elaborează o strategie menită să protejeze, în primul rând, jucătorii de tenis din Belarus din lume şi tenisul din Republica Belarus ca un întreg”, se menţionează în comunicat.

Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon! Jucătorii ruși și bieloruși au fost interziși

Jucătorii ruşi şi cei din Belarus au fost interzişi la următorul turneu de la Wimbledon, din cauza războiului din Ucraina.

Reclamă

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a transmis că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”, anunţă bbc.com.

Ţinând cont de circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruşi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu scurt timp înainte de anunţul oficial făcut de organizatorii de la Wimbledon.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Reacţie dură a Federaţiei de Tenis din Belarus
  • Sportivii din Rusia şi Belarus, interzişi la Wimbledon 2022

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și