Închide meniul

Eintracht Frankfurt revine în Liga Campionilor după 62 de ani! Record fabulos după victoria cu Rangers din finala Europa League

Alexandru Ivan Publicat: 19 mai 2022, 1:22

Reclamă
Eintracht Frankfurt revine în Liga Campionilor după 62 de ani! Record fabulos după victoria cu Rangers din finala Europa League

Eintracht Frankfurt a câștigat Europa League

Bucuria jucătorilor de la Eintracht Frankfurt. după victoria din finala Europa League / Profimedia

Eintracht Frankfurt a devenit noua campioană din Europa League după ce a învins-o pe Rangers la loviturile de departajare, scor 5-4, după 1-1 în timpul regulamentar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată cu victoria din finala Europa League, Frankfurt și-a asigurat prezența în UEFA Champions League în stagiunea următoare.

Eintracht Frankfurt revine în Liga Campionilor după 62 de ani

Va fi a doua participare pentru Frankfurt în cea mai importantă competiție de cluburi din lume, prima fiind în urmă cu 62 de ani. E cea mai lungă așteptare a unui club între două participări în Liga Campionilor.

Eintracht n-a mai jucat în Liga Campionilor din 1960, când ajungea până în finală, dar era învinsă de Real Madrid în ultimul act. Pentru los blancos au marcat Di Stefano de trei ori și Ferenc Puskas de patru ori.

Reclamă
Reclamă

Acesta este cel de-al doilea trofeu european cucerit de Frankfurt, după Cupa UEFA câștigată în sezonul 1979/1980. În finala din urmă cu 42 de ani, clubul de pe Main a învins conaționala Borussia Monchengladbach.

Frankfurt a devenit prima echipă germană care câștigă Europa League/Cupa UEFA din 1997. Schalke a fost ultima echipă din Germania care s-a impus în a doua competiție europeană intercluburi.

Reclamă

În actuala stagiune de Europa League, Eintracht Frankfurt nu a pierdut niciun meci.

Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4 d.l.d.). Nemții au câștigat trofeul Europa League!

Rangers a deschis scorul în minutul 57, prin Joe Aribo, și visa la trofeul Europa League. Bucuria scoțienilor a durat însă numai 12 minute. Frankfurt a restabilit egalitatea în minutul 69, prin Rafael Borre.

După primele 90 de minute, tabela indica 1-1, iar finala a intrat în prelungiri. Scoțienii s-au aflat aproape să dea marea lovitură chiar în minutul 120, la lovitura liberă executată de căpitanul James Tavernier. Trapp a intervenit însă excelent, iar partida s-a decis la loviturile de departajare.

Aaron Ramsey a fost singurul jucător care a ratat la „loteria” penalty-urilor. Trapp s-a opus și a devenit eroul lui Frankfurt.

Traseul fabulos al celor de la Frankfurt și Rangers în Europa League

Pe drumul către finală, ambele echipe au eliminat echipe răsunătoare, precum Barcelona și Borussia Dortmund. În grupă, Frankfurt a încheiat pe primul loc, în fața celor de la Antwerp, Fenerbahce și Olympiacos. De cealaltă parte, Rangers a terminat grupa pe locul al doilea, în spatele lui Lyon și peste Sparta Praga și Brondby.

Ulterior, Frankfurt s-a calificat direct în optimile Europa League, în timp ce Rangers a fost nevoită să joace și un baraj, cu Borussia Dortmund. Trupa de pe Ibrox Stadium s-a impus cu 6-4, la general, după două meciuri spectaculoase.

În optimi, Rangers a învins Steaua Roșie Belgrad (4-2), în sferturi a trecut de Braga (3-2, după prelungiri), iar în semifinale a eliminat RB Leipzig (3-2).

Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:37

Mihai Lixandru, prima reacţie după accidentarea suferită în PAOK – FCSB 0-1! Mesajul transmis de mijlocaşul roş-albaştrilor

17:09

„Să îmi aducă factura!” Pep Guardiola şi-a scos pălăria în faţa fanilor lui Manchester City! Ce surpriză i-au pregătit aceştia

16:39

Seria de invincibilitate a Arynei Sabalenka s-a încheiat! Karolina Muchova, victorie după un meci maraton la Beijing

16:21

Jose Mourinho ar putea pleca de la Fenerbahce! „The Special One” e dorit în Premier League

15:46

Mircea Lucescu l-a lăsat acasă pe Daniel Bîrligea şi se bazează pe George Puşcaş pentru „dubla” cu Cipru şi Lituania!

15:31

Mircea Lucescu a anunțat lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania! Decizia luată în cazul lui Bîrligea

1 PAOK – FCSB 0-1! Victorie uriaşă pentru campioana României în faţa echipei lui Răzvan Lucescu. Bîrligea, eroul de la Salonic 2 Simona Halep a fost eliminată de la Hong Kong de Anna Blinkova! Înfrângere în două seturi pentru româncă 3 „Nu e un secret salariul lui!” Cum a fost convins Gabi Torje să semneze cu Muscelul Câmpulung: „Mai poate să joace 2-3 ani” 4 FotoPrin ce a putut trece soţia lui Nicolae Dică în timpul unui meci. Dezvăluiri teribile: „Fetiţa a început să plângă” 5 Kylian Mbappe, meci de coşmar în Champions League! Nota primită după contraperformanţă uimitoare din Lille – Real Madrid 1-0 6 Simona Halep a suferit la Hong Kong una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei! De când nu a mai păţit „Simo” aşa ceva
Citește și