Închide meniul

Eintracht Frankfurt revine în Liga Campionilor după 62 de ani! Record fabulos după victoria cu Rangers din finala Europa League

Alexandru Ivan Publicat: 19 mai 2022, 1:22

Reclamă
Eintracht Frankfurt revine în Liga Campionilor după 62 de ani! Record fabulos după victoria cu Rangers din finala Europa League

Eintracht Frankfurt a câștigat Europa League

Bucuria jucătorilor de la Eintracht Frankfurt. după victoria din finala Europa League / Profimedia

Eintracht Frankfurt a devenit noua campioană din Europa League după ce a învins-o pe Rangers la loviturile de departajare, scor 5-4, după 1-1 în timpul regulamentar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Odată cu victoria din finala Europa League, Frankfurt și-a asigurat prezența în UEFA Champions League în stagiunea următoare.

Eintracht Frankfurt revine în Liga Campionilor după 62 de ani

Va fi a doua participare pentru Frankfurt în cea mai importantă competiție de cluburi din lume, prima fiind în urmă cu 62 de ani. E cea mai lungă așteptare a unui club între două participări în Liga Campionilor.

Eintracht n-a mai jucat în Liga Campionilor din 1960, când ajungea până în finală, dar era învinsă de Real Madrid în ultimul act. Pentru los blancos au marcat Di Stefano de trei ori și Ferenc Puskas de patru ori.

Reclamă
Reclamă 4

Acesta este cel de-al doilea trofeu european cucerit de Frankfurt, după Cupa UEFA câștigată în sezonul 1979/1980. În finala din urmă cu 42 de ani, clubul de pe Main a învins conaționala Borussia Monchengladbach.

Frankfurt a devenit prima echipă germană care câștigă Europa League/Cupa UEFA din 1997. Schalke a fost ultima echipă din Germania care s-a impus în a doua competiție europeană intercluburi.

Reclamă

În actuala stagiune de Europa League, Eintracht Frankfurt nu a pierdut niciun meci.

Frankfurt – Rangers 1-1 (5-4 d.l.d.). Nemții au câștigat trofeul Europa League!

Rangers a deschis scorul în minutul 57, prin Joe Aribo, și visa la trofeul Europa League. Bucuria scoțienilor a durat însă numai 12 minute. Frankfurt a restabilit egalitatea în minutul 69, prin Rafael Borre.

După primele 90 de minute, tabela indica 1-1, iar finala a intrat în prelungiri. Scoțienii s-au aflat aproape să dea marea lovitură chiar în minutul 120, la lovitura liberă executată de căpitanul James Tavernier. Trapp a intervenit însă excelent, iar partida s-a decis la loviturile de departajare.

Aaron Ramsey a fost singurul jucător care a ratat la „loteria” penalty-urilor. Trapp s-a opus și a devenit eroul lui Frankfurt.

Traseul fabulos al celor de la Frankfurt și Rangers în Europa League

Pe drumul către finală, ambele echipe au eliminat echipe răsunătoare, precum Barcelona și Borussia Dortmund. În grupă, Frankfurt a încheiat pe primul loc, în fața celor de la Antwerp, Fenerbahce și Olympiacos. De cealaltă parte, Rangers a terminat grupa pe locul al doilea, în spatele lui Lyon și peste Sparta Praga și Brondby.

Ulterior, Frankfurt s-a calificat direct în optimile Europa League, în timp ce Rangers a fost nevoită să joace și un baraj, cu Borussia Dortmund. Trupa de pe Ibrox Stadium s-a impus cu 6-4, la general, după două meciuri spectaculoase.

În optimi, Rangers a învins Steaua Roșie Belgrad (4-2), în sferturi a trecut de Braga (3-2, după prelungiri), iar în semifinale a eliminat RB Leipzig (3-2).

Recomandări

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:29

CFR Cluj a transferat un brazilian de 25 de ani! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu

11:49

Bernadette Szocs – Mima Ito LIVE VIDEO (14:35, AntenaPLAY). Duel pentru semifinalele WTT Star Contender Bangkok 2024

11:43

„S-a accelerat transferul!” Albion Rrahmani, la un pas să plece de la Rapid! Destinaţie spectaculoasă pentru atacantul kosovar

11:32

Gigi Becali a refuzat 10 milioane de euro pentru Florinel Coman: „El ştie bine discuţiile!”

11:15

VIDEOProgramul complet al etapei de Formula 3 a Marelui Premiu al Marii Britanii. Cursa de sprint, amânată din cauza ploii

11:12

Giovanni Becali a făcut anunţul momentului despre Dennis Man: „Semnează luni sau marţi!”. E tot mai aproape de transferul vieţii!

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 Istvan Kovacs și-a aflat pedeapsa, după dezastrul de la Cehia – Turcia! Decizia luată de UEFA, înainte de „optimile” EURO 2024
Citește și