Închide meniul

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 23 mai 2022, 14:31 / Actualizat: 23 mai 2022, 18:17

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Simona Halep, în timpul unui meci de la Madrid / Profimedia Images

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros. Dacă va trece de Schunk, Simo se va duela cu Qinwen Zheng, care a trecut entuziasmant de Maryna Zanevska.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva din China s-a impus cu 6-3, 6-1, într-o oră şi 11 minute. Principala armă a asiaticei a fost serviciul, ea reuşind şase aşi şi având un procentaj de 95% pe primul. De altfel, ea nu a avut de apărat decât o minge de break, pe care a salvat-o.

Simona Halep şi-a aflat posibila adversară din turul doi de la Roland Garros

Simona Halep şi Qinwen Zheng ar putea să se întâlnească pentru a doua oară în carieră în turul secund de la Roland Garros. Primul meci dintre cele două a avut loc la începutul anului, la Melbourne Summer Set 1, turneu pe care Simo la câştigat.

Atunci, în semifinale, Simona s-a impus cu 6-3, 6-2. Ea a avansat în finala de la antipozi, unde a trecut de Kudermetova, obţinând singurul ei trofeu de până acum, din 2022.

Simona Halep visează la Roland Garros

Simona Halep se va lupta cu Ana Konjuh (Croația, 66 WTA) în primul tur de la Roland Garros 2022.

Reclamă

Simo e considerată de bookmakeri a doua favorită la Paris, după Iga Swiatek, și ea visează la un nou trofeu, după cel câștigat în 2018.

„Voi avea întotdeauna amintiri plăcute de la titlul cucerit în 2018, pentru că a fost primul meu Grand Slam şi totdeauna am visat să câştig Roland Garros. A fost o atmosferă extraordinară, mulţi fani m-au încurajat şi m-am simţit bine. Nu voi uita niciodată acel moment.

Dacă voi câştiga din nou, va fi un nou moment special, pentru că de fiecare dată câştigi un Grand Slam este foarte special. Am 30 de ani şi nu mai pun presiune pe mine. Dar de aceea sunt aici şi muncesc mult pentru că visez să câştig din nou. Vom vedea dacă se va întâmpla”, a spus Simona Halep, citată de eurosport.com.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă trofeul din 2018, Simona Halep a mai disputat două finale la Roland Garros, în 2014 şi în 2018, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko. La ultima participare, în 2020, ea era eliminată în optimi de Iga Swiatek, 1-6, 2-6.

Simona Halep, la un pas de retragere

Optimismul Simonei Halep vine după o perioadă extrem de grea prin care a trecut românca. Simo a suferit accientarea de la Roma, cea mai grea a carierei, cu un an în urmă. Pandemia a fost de asemenea un factor negativ.

”Am fost foarte aproape de retragere, pentru că m-am confruntat cu cea mai serioasă accidentare a carierei! Nu am știut cum să o gestionez, eram speriată și aveam încrederea scăzută, deoarece mă temeam că nu mai rezist fizic. A fost și pandemia, bulele de la turnee și chiar am suferit. Nu mai vedeam luminița de la capătul tunelului”, a spus Simona, pentru CNN.

Totuși, Simona a adunat 13 turnee în 2021, chiar dacă nu a câștigat niciunul. Cel mai aproape a fost la Cluj-Napoca, acolo unde a atins și singura ei finală din sezon, pierdută în fața lui Kontaveit.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:00 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” Vezi toate știrile
Citește și