Închide meniul

Postarea lui David Popovici care a devenit virală după calificarea în finală la 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație

Alexandru Ivan Publicat: 21 iunie 2022, 20:49

Reclamă
Postarea lui David Popovici care a devenit virală după calificarea în finală la 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici, performanţă FABULOASĂ! Românul a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie

David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta / Profimedia

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Postarea românului după uriașa performanță s-a viralizat imediat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a postat o fotografie cu el în afara bazilinului, iar la descriere a pus mai multe steaguri ale României. Puștiul de 17 de ani le-a transmis românilor să fie cu ochii pe marea finală de la 100 de metri liber, programată miercuri, de la ora 19.22, LIVE VIDEO pe www.as.ro.

David Popovici s-a calificat în finală la 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație

Postarea lui Popovici a adunat aproape 10.000 de apreicieri și aproape 1000 de comentarii în mai puțin de o oră.

Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici, cel mai bun timp în semifinalele de la 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial la juniori. 47.13 a fost timpul înotătorului român, cel mai bun dintre toți concurenții.

Sursa: aquatics.eurovisionsports.tv

Popovici nu se afla între cei mai rapizi trei înotători la jumătatea cursei. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Reclamă

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor din ”motive medicale”.

Popovici reuşise cel mai bun timp şi în seriile de marţi dimineaţa, 47 sec 60/100. Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

Camelia Potec l-a dat de gol pe David Popovici

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, e de părere că David Popovici va deveni în scurt timp cel mai rapid înotător din lume.

Reclamă 4 / 0/3

Mai sunt două zecimi până la recordul mondial. O să-și dorească mult. Pentru a sparge bariera de 47 de secunde e un lucru greu de realizat, dar iată că la nivelul acesta are un avans considerabil față de adversari. El se luptă doar cu cronometrul.

Știam și noi, știau și americanii și toți specialiștii din natație ce poate să facă David și ce timpi scoate. Am știut de anul trecut după performanțele de la juniori de la Roma că o reușească rezultate excepționale. Știam că timpul a fost scurt pentru el pentru a lua medalie la Jocurile Olimpice.

A fost și nevoit să se califice în 2021 pentru JO. A făcut tot ce a putut. După două săptămâni de vacanță a revenit în bazin și a zis că vrea să fie cel mai bun din lume și se îndreaptă foarte rapid către acest lucru. E l știe ce vrea și unde vrea să ajungă. Și-a propus să ajungă cel mai rapid înotător din toate timpurile.

Este mult mai motivat decât credeau toți cei care îl urmăresc. Este adevărat că a primit foarte multe oferte. El este sprijinit, nu este un sportiv care cere foarte multe lucruri, dar știe ceea ce vrea„, a spus Camelia Potec la digisport.ro.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:30 VIDEOSporting – Chaves 3-0 şi Braga – Porto 0-1, în AntenaPLAY! Sporting a primit trofeul, Porto merge în grupele Europa League 0:20 Dan Petrescu a umilit-o pe Farul cu CFR Cluj, dar tot s-a enervat după meci! Ce l-a scos din sărite: „Voi spuneți ce vreți” 0:10 Gică Hagi, devastat după ce Farul a fost umilită în ultima etapă de CFR Cluj: „E dureros”! Anunţul pentru sezonul următor 18
mai
23:59
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY duminică, de la 15:45. Verstappen pleacă primul
18
mai
23:50
Momente uluitoare în meciul CFR Cluj – Farul 5-1! Cristi Ganea l-a ignorat total pe Gică Hagi, după ce „Regele” l-a schimbat!
18
mai
23:28
Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer
18
mai
23:10
VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade
18
mai
22:48
VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco”
18
mai
22:43
CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League!
18
mai
21:50
FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză
Vezi toate știrile
Citește și