Postarea lui David Popovici care a devenit virală după calificarea în finală la 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație

De Alexandru Ivan
Publicat: 21 iunie 2022, 20:49

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Postarea românului după uriașa performanță s-a viralizat imediat.

Reclamă
David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta

David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta / Profimedia

David Popovici a postat o fotografie cu el în afara bazilinului, iar la descriere a pus mai multe steaguri ale României. Puștiul de 17 de ani le-a transmis românilor să fie cu ochii pe marea finală de la 100 de metri liber, programată miercuri, de la ora 19.22, LIVE VIDEO pe www.as.ro.

Reclamă

David Popovici s-a calificat în finală la 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație

Postarea lui Popovici a adunat aproape 10.000 de apreicieri și aproape 1000 de comentarii în mai puțin de o oră.

Sursa: Facebook David Popovici

David Popovici, cel mai bun timp în semifinalele de la 100 de metri liber

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial la juniori. 47.13 a fost timpul înotătorului român, cel mai bun dintre toți concurenții.

Sursa: aquatics.eurovisionsports.tv

Popovici nu se afla între cei mai rapizi trei înotători la jumătatea cursei. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor din ”motive medicale”.

Reclamă

Popovici reuşise cel mai bun timp şi în seriile de marţi dimineaţa, 47 sec 60/100. Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

Camelia Potec l-a dat de gol pe David Popovici

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, e de părere că David Popovici va deveni în scurt timp cel mai rapid înotător din lume.

Mai sunt două zecimi până la recordul mondial. O să-și dorească mult. Pentru a sparge bariera de 47 de secunde e un lucru greu de realizat, dar iată că la nivelul acesta are un avans considerabil față de adversari. El se luptă doar cu cronometrul.

Știam și noi, știau și americanii și toți specialiștii din natație ce poate să facă David și ce timpi scoate. Am știut de anul trecut după performanțele de la juniori de la Roma că o reușească rezultate excepționale. Știam că timpul a fost scurt pentru el pentru a lua medalie la Jocurile Olimpice.

A fost și nevoit să se califice în 2021 pentru JO. A făcut tot ce a putut. După două săptămâni de vacanță a revenit în bazin și a zis că vrea să fie cel mai bun din lume și se îndreaptă foarte rapid către acest lucru. E l știe ce vrea și unde vrea să ajungă. Și-a propus să ajungă cel mai rapid înotător din toate timpurile.

Este mult mai motivat decât credeau toți cei care îl urmăresc. Este adevărat că a primit foarte multe oferte. El este sprijinit, nu este un sportiv care cere foarte multe lucruri, dar știe ceea ce vrea„, a spus Camelia Potec la digisport.ro.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
16:34 Simona Halep, dezvăluiri emoţionante despre sacrificiile făcute pentru a deveni campioană: „Este presiune când e vorba de banii familiei!” 16:30 Istvan Kovacs va arbitra în Africa! Cu ce sumă va fi recompensat arbitrul român 15:57 FCSB s-a despărţit de Gabriel Simion. Gigi Becali îl considera noul „Pintilii”, dar i-a reziliat contractul 15:19 Video„Bombardierul” Pascu îi plânge de milă „Mutantului” Franţei după ce l-a învins prin „Heel Hook”: „Îmi pare rău, s-ar putea să îi fi rupt ligamentul!”. Jonathan Bosuku, ajutat de medici în „cuşcă” 15:01 Gică Hagi, încă o lovitură pe piaţa transferurilor. Farul a adus un internaţional din Benin 14:35 FotoLionel Messi a împlinit 35 de ani şi s-a descătuşat. Imagini de senzaţie de la petrecerea din Ibiza 14:24 Dan Petrescu anunţă că Ciprian Deac va juca până la 41 de ani! „Ştiţi că la test a fost cel mai bun” 13:45 Dan Petrescu consideră incredibilă performanţa lui David Popovici: „Ceva care nu se întâmplă în România” 13:39 FotoPrietena lui Ion Ţiriac, ameninţată cu executarea silită pentru câteva mii de euro. Mărturisirile mulatrei: „Nu are de ce să-mi fie ruşine” 13:01 Gică Popescu, critici dure după rezultatele dezastruoase ale României U19 la Euro. „De ce să refuzi jocul? A fost o atitudine excesiv de fricoasă de la începutul competiției”
Pe același subiect
Colaj cu David Popovici şi Robert Glinţă
Alte Sporturi • 17:05
Mesajul lui David Popovici pentru Robert Glință, înaintea finalei de la 50 de metri spate de la Campionatul Mondial de Natație
Robert Glință, în timpul unei probe
Alte Sporturi • 16:55
Robert Glinţă luptă pentru medalia de aur la Campionatul Mondial de Nataţie! Finala la 50 de metri spate, LIVE VIDEO (19:02)
David Popovici, în bazinul de la Budapesta
Alte Sporturi • 13:45
Dan Petrescu consideră incredibilă performanţa lui David Popovici: „Ceva care nu se întâmplă în România”
Close