Închide meniul

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie. Un atacant francez este aşteptat de Adrian Mutu în Giuleşti

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 10:08

Reclamă
Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie. Un atacant francez este aşteptat de Adrian Mutu în Giuleşti

Adrian Mutu, prima reacţie despre posibilitatea de a o antrena pe Dinamo

Profimedia

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie, care se va despărţi în această vară de club. Jayson Papeau, un francez care evouează în prima ligă din Polonia, este aşteptat de Adrian Mutu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rraeş Ilie s-a transferat la Nice. Rapid va încasa, în schimbul mijlocaşului de 19 ani, suma de milioane de euro, devenind astfel unul dintre cele mai scumpe muătir realizat de „giuleşteni”.

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie

Jayson Papeau este în vizorul oficialilor de la Rapid, conform Ziare.com. Atacantul are 26 de ani, şi în ultimul sezon a evoluat pentru Warta Poznan, echipă clasată pe locul 11 în sezonul trecut, în prima ligă din Polonia.

Jayson Papeau poate evolua pe toate posturile din atac, însă cu precădere în partea stângă, acolo unde era titular de bază Rareş Ilie, jucătorul care s-a transferat la Nice în această perioadă de mercato. Atacantul francez se mai află sub contract cu echipa poloneză încă un sezon, însă ar accepta mutarea în Liga 1.

Francezul a mai evoluat, de-a lungul carierei, pentru formaţii de ligă secundă din Franţa, precum Amiens sau Chambly. În ultimul sezon, la Warta Poznan, Jayson Papeau a bifat 26 de partide în toate competiţiile, acordând două assist-uri, fără să marcheze vreun gol.

Reclamă

Victor Angelescu a confirmat transferul lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice

Partenerul lui Dan Șucu de la conducerea giuleștenilor a dezvăluit că Rareș Ilie a fost deja vândut la Nice, iar acum se mai așteaptă doar finalizarea actelor.

Victor Angelescu i-a făcut și o promisiune lui Adi Mutu, în legătură cu un înlocuitor pentru „perla” Giuleștiului:

„L-am vândut pe Rareș Ilie. Ne-am înțeles cu clubul francez și a mai rămas doar să semnăm actele. Vom aduce și un înlocuitor, dar abia ce am finalizat afacerea”, a spus Victor Angelescu, pentru Prosport.

Reclamă 4 / 0/3

Conform surselor Antena Sport, Rareş Ilie va avea un salariu anual de 500.000 de euro la noua echipă, acolo unde se va lupta, în Ligue 1, cu Lionel Messi, Neymar sau Kylian Mbappe.

Rareș Ilie, al doilea cel mai scump jucător vândut de Rapid

Totodată, pe lângă Rareş Ilie, oficialii de la Nice ţintesc să-l transfere pe Marcus Thuram, de la Borussia Monchegladbach, fiul marelui fundaş Lilian Thuram. Tot de la formaţia din Budesliga, francezii l-au transferat în această vară pe portarul elveţian Yann Sommer, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro.

Transferul lui Rareş Ilie intră în topul celor mai scumpi jucători din istoria Rapidului, fiind pe locul 2. Lider în această ierarhie este Cristi Săpunaru, vândut de giuleşteni, la Porto, pe 6 milioane de euro, în 2008-2009.

Crescut la academia Rapidului, Rareș Ilie a fost promovat la prima echipă în sezonul 2020/2021, pe vremea când giuleștenii se aflau în Liga a 2-a. În ultimii doi ani, mijlocașul de 19 ani a marcat 9 goluri și a oferit 12 assist-uri în 60 de apariții pentru trupa de sub Grant.

Adrian Mutu, îngândurat înaintea noului sezon din Superliga

Adrian Mutu consideră că este cel mai dificil început de campionat din istoria clubului giuleștean.

Mutu trage un semnal de alarmă înaintea meciului din Gruia, din prima rundă:

„Nu ştiu dacă a fost un început de campionat mai greu pentru Rapid în toată istoria sa. Ne aşteaptă un început de campionat foarte greu, cu trei meciuri foarte dificile, primele trei clasate în sezonul trecut şi începem cu campioana en titre a României.

Reclamă

Un meci extrem de dificil după eliminarea din cupele europene. Cred că vor fi şi mai supăraţi şi vor încerca să câştige. Trebuie să fim foarte atenţi. Bineînţeles că nu îmi convine eliminarea lor din preliminariile Ligii Campionilor, aseară am ţinut cu ei ca orice suporter al fotbalului românesc. Îmi pare rău pentru ei şi pentru fotbalul românesc”, a spus Adi Mutu, citat de agerpres.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-1. Ahmed Bani a reușit să egaleze! Meci crucial pentru „câini” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Dragoman – Batra e ACUM, în AntenaPLAY 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul Vezi toate știrile
Citește și