Închide meniul

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie. Un atacant francez este aşteptat de Adrian Mutu în Giuleşti

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 iulie 2022, 10:08

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie. Un atacant francez este aşteptat de Adrian Mutu în Giuleşti

Adrian Mutu, prima reacţie despre posibilitatea de a o antrena pe Dinamo

Profimedia

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie, care se va despărţi în această vară de club. Jayson Papeau, un francez care evouează în prima ligă din Polonia, este aşteptat de Adrian Mutu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rraeş Ilie s-a transferat la Nice. Rapid va încasa, în schimbul mijlocaşului de 19 ani, suma de milioane de euro, devenind astfel unul dintre cele mai scumpe muătir realizat de „giuleşteni”.

Rapid i-a găsit înlocuitor lui Rareş Ilie

Jayson Papeau este în vizorul oficialilor de la Rapid, conform Ziare.com. Atacantul are 26 de ani, şi în ultimul sezon a evoluat pentru Warta Poznan, echipă clasată pe locul 11 în sezonul trecut, în prima ligă din Polonia.

Jayson Papeau poate evolua pe toate posturile din atac, însă cu precădere în partea stângă, acolo unde era titular de bază Rareş Ilie, jucătorul care s-a transferat la Nice în această perioadă de mercato. Atacantul francez se mai află sub contract cu echipa poloneză încă un sezon, însă ar accepta mutarea în Liga 1.

Francezul a mai evoluat, de-a lungul carierei, pentru formaţii de ligă secundă din Franţa, precum Amiens sau Chambly. În ultimul sezon, la Warta Poznan, Jayson Papeau a bifat 26 de partide în toate competiţiile, acordând două assist-uri, fără să marcheze vreun gol.

Reclamă

Victor Angelescu a confirmat transferul lui Rareș Ilie de la Rapid la Nice

Partenerul lui Dan Șucu de la conducerea giuleștenilor a dezvăluit că Rareș Ilie a fost deja vândut la Nice, iar acum se mai așteaptă doar finalizarea actelor.

Victor Angelescu i-a făcut și o promisiune lui Adi Mutu, în legătură cu un înlocuitor pentru „perla” Giuleștiului:

„L-am vândut pe Rareș Ilie. Ne-am înțeles cu clubul francez și a mai rămas doar să semnăm actele. Vom aduce și un înlocuitor, dar abia ce am finalizat afacerea”, a spus Victor Angelescu, pentru Prosport.

Reclamă 4 / 0/3

Conform surselor Antena Sport, Rareş Ilie va avea un salariu anual de 500.000 de euro la noua echipă, acolo unde se va lupta, în Ligue 1, cu Lionel Messi, Neymar sau Kylian Mbappe.

Rareș Ilie, al doilea cel mai scump jucător vândut de Rapid

Totodată, pe lângă Rareş Ilie, oficialii de la Nice ţintesc să-l transfere pe Marcus Thuram, de la Borussia Monchegladbach, fiul marelui fundaş Lilian Thuram. Tot de la formaţia din Budesliga, francezii l-au transferat în această vară pe portarul elveţian Yann Sommer, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro.

Transferul lui Rareş Ilie intră în topul celor mai scumpi jucători din istoria Rapidului, fiind pe locul 2. Lider în această ierarhie este Cristi Săpunaru, vândut de giuleşteni, la Porto, pe 6 milioane de euro, în 2008-2009.

Crescut la academia Rapidului, Rareș Ilie a fost promovat la prima echipă în sezonul 2020/2021, pe vremea când giuleștenii se aflau în Liga a 2-a. În ultimii doi ani, mijlocașul de 19 ani a marcat 9 goluri și a oferit 12 assist-uri în 60 de apariții pentru trupa de sub Grant.

Adrian Mutu, îngândurat înaintea noului sezon din Superliga

Adrian Mutu consideră că este cel mai dificil început de campionat din istoria clubului giuleștean.

Mutu trage un semnal de alarmă înaintea meciului din Gruia, din prima rundă:

„Nu ştiu dacă a fost un început de campionat mai greu pentru Rapid în toată istoria sa. Ne aşteaptă un început de campionat foarte greu, cu trei meciuri foarte dificile, primele trei clasate în sezonul trecut şi începem cu campioana en titre a României.

Reclamă

Un meci extrem de dificil după eliminarea din cupele europene. Cred că vor fi şi mai supăraţi şi vor încerca să câştige. Trebuie să fim foarte atenţi. Bineînţeles că nu îmi convine eliminarea lor din preliminariile Ligii Campionilor, aseară am ţinut cu ei ca orice suporter al fotbalului românesc. Îmi pare rău pentru ei şi pentru fotbalul românesc”, a spus Adi Mutu, citat de agerpres.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și