Închide meniul

Ce a spus Victor Pițurcă despre fiul său după ce au fost reținuți de DNA: „Alex încă are mintea de copil!”

Alexandru Ivan Publicat: 6 februarie 2023, 17:27

Reclamă
Ce a spus Victor Pițurcă despre fiul său după ce au fost reținuți de DNA: „Alex încă are mintea de copil!

Victor Pițurcă

Victor Pițurcă, în timpul unui meci / Mediafax

Victor Pițurcă a vorbit despre fiul său, Alex Pițurcă, după ce aceștia au fost reținuți de Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar care implică achiziționarea de măști de protecție, în perioada pandemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Pițurcă susține că atât el, cât și fiul său sunt nevinovați.

Victor Pițurcă a vorbit despre fiul său după ce au fost reținuți de DNA

Cum să se simtă… foarte rău! Păi ce să zică? El încă are mintea așa de copil… adică, el nu a făcut nimic. Nu a luat nimic de la nimeni, nu a promis nimănui nimic. El într-adevăr are discuții pe WhatsApp cu ceilalți domni, dar discuții normale, fără alte implicații.

Regret eu și îi reproșez, fiindcă s-a ținut de mine 2-3 săptămâni până să fiu de acord cu ceva. Eu când am fost la întâlnire acolo, nu se vorbea de o afacere cu MAPN-ul”, a spus Victor Pițurcă.

Concret, este vorba despre un caz dezvăluit în februarie 2022, rezultat ca urmare a unui contract încheiat între MApN și firma Helios Dentserv, în primăvara anului 2020.

Reclamă

În luna aprilie a anului 2020, Ministerul Apărării Naționale și firma Helios Dentserv au semnat un contract în valoare de 13.459.138 lei (aproximativ 2,72 milioane de euro). Ca urmare a înțelegerii respective, MApN trebuia să primească 1.000.000 de măști FFP1, 300.000 de măști FFP2, 100.000 de măști FFP3, 10.000 de viziere și 50.000 de perechi de ochelari de protecție, în contextul pandemiei de Covid-19.

De ce este acuzat Victor Pițurcă

Ulterior, în mai 2020, la finalul stării de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL. Firma deținută de Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a încasat de la Minister 11.068.400 de lei (aproximativ 2,23 milioane de euro), adică 98% din valoarea totală a contractului, plus contravaloarea celor 100.000 de măști FFP3.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV 19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” Vezi toate știrile
Citește și