Închide meniul

Ce a spus Victor Pițurcă despre fiul său după ce au fost reținuți de DNA: „Alex încă are mintea de copil!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 6 februarie 2023, 17:27

Ce a spus Victor Pițurcă despre fiul său după ce au fost reținuți de DNA: „Alex încă are mintea de copil!

Victor Pițurcă

Victor Pițurcă, în timpul unui meci / Mediafax

Victor Pițurcă a vorbit despre fiul său, Alex Pițurcă, după ce aceștia au fost reținuți de Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar care implică achiziționarea de măști de protecție, în perioada pandemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Pițurcă susține că atât el, cât și fiul său sunt nevinovați.

Victor Pițurcă a vorbit despre fiul său după ce au fost reținuți de DNA

Cum să se simtă… foarte rău! Păi ce să zică? El încă are mintea așa de copil… adică, el nu a făcut nimic. Nu a luat nimic de la nimeni, nu a promis nimănui nimic. El într-adevăr are discuții pe WhatsApp cu ceilalți domni, dar discuții normale, fără alte implicații.

Regret eu și îi reproșez, fiindcă s-a ținut de mine 2-3 săptămâni până să fiu de acord cu ceva. Eu când am fost la întâlnire acolo, nu se vorbea de o afacere cu MAPN-ul”, a spus Victor Pițurcă.

Concret, este vorba despre un caz dezvăluit în februarie 2022, rezultat ca urmare a unui contract încheiat între MApN și firma Helios Dentserv, în primăvara anului 2020.

Reclamă

În luna aprilie a anului 2020, Ministerul Apărării Naționale și firma Helios Dentserv au semnat un contract în valoare de 13.459.138 lei (aproximativ 2,72 milioane de euro). Ca urmare a înțelegerii respective, MApN trebuia să primească 1.000.000 de măști FFP1, 300.000 de măști FFP2, 100.000 de măști FFP3, 10.000 de viziere și 50.000 de perechi de ochelari de protecție, în contextul pandemiei de Covid-19.

De ce este acuzat Victor Pițurcă

Ulterior, în mai 2020, la finalul stării de urgență, Helios Dentserv a încheiat un contract de cesiune de creanță cu PAV Green Energy SRL. Firma deținută de Alex Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, a încasat de la Minister 11.068.400 de lei (aproximativ 2,23 milioane de euro), adică 98% din valoarea totală a contractului, plus contravaloarea celor 100.000 de măști FFP3.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și