Închide meniul

Novak Djokovic, cuvinte de laudă despre Carlos Alcaraz: ”Este uimitor pentru sportul nostru să avem un campion ca el”

Dan Roșu Publicat: 10 aprilie 2023, 12:53

Reclamă

Novak Djokovic a avut numai cuvinte de laudă despre Carlos Alcaraz, înainte de primele turnee importante de zgură din acest sezon. Cei doi luptă pentru primul loc în clasamentul mondial, dar ibericul va lipsi de la Monte Carlo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acolo, Djokovic e principalul favorit, ținând cont și de absența lui Rafael Nadal. Nole l-a lăudat pe campionul de la US Open, cel care l-a învins pe zgură, anul trecut, la Madrid, înainte să câștige și trofeul. Aceasta e singura întâlnire directă dintre cei doi.

Novak Djokovic a avut numai cuvinte de laudă despre Carlos Alcaraz

„Cu siguranță, prin felul în care a jucat recent, a arătat că este unul dintre cei mai buni jucători din lume pe orice suprafață. A demonstrat că poate câștiga un Grand Slam. A câștigat pe terenuri hard, când cei mai mulţi oameni credeau că se va impune înainte de toate pe zgură. Asta arată cât de complet este.

Cred că are o mentalitate grozavă, un spirit de luptă fantastic, şi îi împinge mereu pe adversari, nu le oferă timp. De asemenea, se adaptează foarte bine fiecărui adversar din punct de vedere tactic. Este un jucător foarte, foarte complet. Este uimitor pentru sportul nostru să avem un campion ca el. Și e atât de tânăr”, a spus Djokovic, conform eurosport.ro.

Anul trecut, Alcaraz a avut un sezon de zgură excelent, cu trofee la Barcelona și Madrid și sferturi de finală la Roland Garros. De notat e faptul că, în drum spre trofeul din capitala Spaniei, Carlos a trecut de Nadal, Djokovic și Zverev.

Reclamă
Reclamă 4

La ce turnee vor juca Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, în aprilie

Novak Djokovic revine în circuit, după absența de la Indian Wells și Miami. Sârbul va debuta pe sezonul de zgură la Monte Carlo, acolo unde nu se vor afla Carlos Alcaraz și Rafael Nadal. Sârbul va mai evolua apoi, în aprilie, la Banja Luka și Madrid.

Alcaraz va merge și el în aprilie la turneele din Spania, Barcelona și Madrid și acolo se va afla și grecul Stefanos Tsitsipas. Alcaraz și Djokovic vor avea multe puncte de apărat pe sezonul de zgură.

Nole a câștigat în 2022 turneul de la Roma (1000), a ajuns în semifinale la Madrid (360), a atins sferturile la Roland Garros (360), având doar 10 puncte de la Monte Carlo, la fel ca și Alcaraz. De cealaltă parte, ibericul și-a adjudecat turneul de la Madrid (1000), la fel și pe cel de la Barcelona (500), ajungând în sferturi la Roland Garros. El a mai pus mâna și pe 300 de puncte la Hamburg și pe 250 de puncte în Croația.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și