Închide meniul

Programul ATP în luna Aprilie 2023. La ce turnee vor juca granzii Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas

Reclamă

Antena Sport Publicat: 4 aprilie 2023, 19:04

Programul ATP în luna Aprilie 2023 îi delectează pe iubitorii tenisului cu mai multe competiții, unde vor participa cei mai buni jucători din lume, în acest moment. Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Rafael Nadal sau Stefanos Tsitsipas promit spectacol și pe zgură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, luna aprilie aduce nu mai puțin de opt turnee, dintre care două sunt ATP 1000, Monte Carlo și Madrid. Mai avem parte și de competiția de la Barcelona, de 500 de puncte, dar și de Estoril, 250 de puncte.

Programul ATP în luna Aprilie 2023

  • 3-9 aprilie – Houston (ATP 250).
  • 3-9 aprilie – Marrakech (ATP 250)
  • 3-9 aprilie – Estoril (ATP 250)
  • 9-16 aprilie – Monte Carlo (Masters 1000)
  • 17-23 aprilie – Barcelona (ATP 500)
  • 17-23 aprilie – Munchen (ATP 500)
  • 17-23 aprilie – Banja Luka (ATP 250)
  • 26 aprilie – 7 mai – Mutua Madrid Open (Masters 1000)

La ce turnee vor juca granzii Novak Djokovic, Carlos Alcaraz și Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic revine în circuit, după absența de la Indian Wells și Miami. Sârbul va debuta pe sezonul de zgură la Monte Carlo, acolo unde nu se vor afla Carlos Alcaraz și Rafael Nadal. Sârbul va mai evolua apoi, în aprilie, la Banja Luka și Madrid.

Alcaraz va merge și el în aprilie la turneele din Spania, Barcelona și Madrid și acolo se va afla și grecul Stefanos Tsitsipas. Alcaraz și Djokovic vor avea multe puncte de apărat pe sezonul de zgură.

Nole a câștigat în 2022 turneul de la Roma (1000), a ajuns în semifinale la Madrid (360), a atins sferturile la Roland Garros (360), având doar 10 puncte de la Monte Carlo, la fel ca și Alcaraz. De cealaltă parte, ibericul și-a adjudecat turneul de la Madrid (1000), la fel și pe cel de la Barcelona (500), ajungând în sferturi la Roland Garros. El a mai pus mâna și pe 300 de puncte la Hamburg și pe 250 de puncte în Croația.

Reclamă

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo. Cel mai bun jucător din istorie pe suprafaţa roşie a precizat că este incomplet refăcut după accidentarea la gamba stângă, informează.

„Nu sunt încă pregătit să concurez la cel mai înalt nivel. Nu pot juca într-unul dintre turneele cele mai importante din cariera mea, Monte Carlo”, a scris fostul număr unu mondial într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Campionul iberic, cu 22 de trofee de Grand Slam în palmares, care a ieşit luna trecută din Top 10 ATP pentru prima oară în aproape 18 ani, nu a mai participat la nicio competiţie din circuitul profesionist după eliminarea sa în turul al doilea la Australian Open, la jumătatea lunii ianuarie.

Reclamă 4 / 0/3

Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, a anunţat marţi că nu va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, programat în perioada 8-16 aprilie, care dă startul sezonului pe zgură în circuitul profesionist masculin, informează AFP şi EFE.

„După două luni în străinătate, sunt fericit să mă întorc acasă, dar trist pentru că mi-am încheiat meciul meu din semifinale la Miami cu un disconfort fizic. După ce l-am vizitat astăzi pe medicul meu la Murcia şi am fost evaluat, nu voi putea merge la Monte Carlo pentru a începe sezonul pe zgură.

Am o artrită postraumatică la mâna stângă şi disconfort muscular la coloana vertebrală, care necesită odihnă pentru a putea înfrunta tot ceea ce urmează. Ne vedem în 2024 la Rolex Monte Carlo Masters”, a scris Alcaraz pe contul său de Facebook.

Alcaraz, care va împlini 20 de ani pe 5 mai, a revenit în fotoliul de lider al clasamentului ATP pe 20 martie, înainte de a fi din nou detronat de sârbul Novak Djokovic, două săptămâni mai târziu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” 22:01 Andrea Compagno aşteaptă medalia de campion, după ce FCSB a luat titlul! Ce a spus atacantul italian despre Gigi Becali 22:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 21:46 VideoVictor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024: „Nu ar trebui să lipsească”! Ce a spus de grupă 21:14 VideoCe mănâncă fetele din naţională pentru a fi în formă în permanenţă! Ele luptă pentru calificarea la EURO 21:06 Mihai Stoica a anunţat prima mutare făcută de FCSB din această vară: „Ştim cu siguranţă” 20:55 FotoFanii Rapidului, spectacol pirotehnic la derby-ul cu Universitatea Craiova! Reacţia lui Daniel Niculae după ce s-au aruncat torţe 20:11 Cluburile din Premier League se pregătesc pentru o schimbare radicală! Manchester United şi Manchester City au votat împotrivă 19:59 Reacţia lui Mihai Stoica după ce FC Botoşani a învins dramatic Petrolul şi a urcat pe loc de salvare directă de la retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și