Închide meniul

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni!

Cosmin Olteanu Publicat: 7 mai 2023, 15:01

Reclamă
Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni!

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni

Gabi Balint / Facebook

Gabi Balint, fostul mare atacant al Stelei și al echipei naționale, a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe data de 7 mai 1986, Steaua reușea să se impună, la Sevilla, în fața Barcelonei, scor 0-0 (2-0 după d.l.d.), cucerind Cupa Campionilor Europeni.

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni

Gabi Balint a postat, duminică, o fotografie pe Facebook, în care apare pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, unde, în urmă cu 37 de ani, Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni.

„Dupa 37 de ani din nou la Sevilla, locul în care am făcut istorie. «De ţi-ar spune poarta mea»….”, a scris Balint pe Facebook.

Reclamă

La 7 mai 1986, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua Bucureşti intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni, într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de pedeapsă consecutive, iar trofeul ajungea la Bucureşti.

Cum a trecut Tudorel Stoica peste ratarea finalei Cupei Campionilor cu Barcelona

Tudorel Stoica a dezvăluit cum a trecut peste ratarea finalei Cupei Campionilor, Steaua – Barcelona.

Reclamă 4 / 0/3

Căpitanul Stelei a încasat un cartonaș galben, în returul semifinalei cu Anderlecht (3-0), încă din minutul 5. Astfel, el a fost suspendat pentru finala de la Sevilla. Banderola a trecut pe brațul lui Ștefan Iovan.

Aș fi regretat faptul că nu am jucat finala dacă era singura și în cazul în care am fi pierdut. Dar faptul că am mai jucat o semifinală și încă o finală, asta a contat foarte mult. În viața unui sportiv e ceva special, mai ales că unii nu au ajuns nici acolo.

Așa a fost să fie și bine că am reușit să câștigăm. Și le mulțumesc că datorită lor am reușit să mai joc două finale. Adică Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală și apoi încă o finală de Cupa Campionilor Europeni.

Ar fi fost regretul mare dacă pierdeam. Era prima noastră finală și eram o echipă nouă în fotbalul european, formată numai din jucători români. Bucuria a fost foarte mare pentru că am reușit să facem această performanță în Spania și împotriva Barcelonei. E o mare performanță”, a spus Stoica, citat de fanatik.ro.

Stoica a jucat 369 de meciuri pentru Steaua ș a câștigat 14 trofee, printre care 7 titluri, 5 Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:42 EXCLUSIVDarius Olaru vrea să joace cu FCSB pe Ghencea, în cupele europene: „A fost o atmosferă extraordinară” 15:42 Kylian Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece într-o cursă de 100 de metri: „Probabil că nu am nicio şansă!” 15:42 Alex Băluţă, oferte din străinătate! A dezvăluit totul după ce a luat titlul cu FCSB! 15:33 Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA. Cine este cea mai bine clasată româncă 14:58 Care este, de fapt, numele din buletin al lui Gabriel Tamaş. Dezvăluirea făcută de fostul fundaş 14:21 Mihai Rotaru, mesaj războinic pentru Gigi Becali: „Putem lua titlul cu Gâlcă!” De ce nu se gândeşte la Champions League 13:29 VIDEOOvidiu Ionescu a pierdut în 3 seturi meciul cu Wang Chuqin la Saudi Smash 2024. Românul a câştigat un punct superb 13:20 Programul complet al play-off-ului de promovare din England Championship. Meciurile sunt live în AntenaPLAY 13:02 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei 12:43 EXCLUSIVDarius Olaru nu a stat pe gânduri când a fost întrebat despre transferul spectaculos de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și