Închide meniul

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 7 mai 2023, 15:01

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni!

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni

Gabi Balint / Facebook

Gabi Balint, fostul mare atacant al Stelei și al echipei naționale, a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe data de 7 mai 1986, Steaua reușea să se impună, la Sevilla, în fața Barcelonei, scor 0-0 (2-0 după d.l.d.), cucerind Cupa Campionilor Europeni.

Gabi Balint a revenit la Sevilla, la 37 de ani după ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni

Gabi Balint a postat, duminică, o fotografie pe Facebook, în care apare pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, unde, în urmă cu 37 de ani, Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni.

„Dupa 37 de ani din nou la Sevilla, locul în care am făcut istorie. «De ţi-ar spune poarta mea»….”, a scris Balint pe Facebook.

Reclamă

La 7 mai 1986, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua Bucureşti intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni, într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de pedeapsă consecutive, iar trofeul ajungea la Bucureşti.

Cum a trecut Tudorel Stoica peste ratarea finalei Cupei Campionilor cu Barcelona

Tudorel Stoica a dezvăluit cum a trecut peste ratarea finalei Cupei Campionilor, Steaua – Barcelona.

Reclamă 4 / 0/3

Căpitanul Stelei a încasat un cartonaș galben, în returul semifinalei cu Anderlecht (3-0), încă din minutul 5. Astfel, el a fost suspendat pentru finala de la Sevilla. Banderola a trecut pe brațul lui Ștefan Iovan.

Aș fi regretat faptul că nu am jucat finala dacă era singura și în cazul în care am fi pierdut. Dar faptul că am mai jucat o semifinală și încă o finală, asta a contat foarte mult. În viața unui sportiv e ceva special, mai ales că unii nu au ajuns nici acolo.

Așa a fost să fie și bine că am reușit să câștigăm. Și le mulțumesc că datorită lor am reușit să mai joc două finale. Adică Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală și apoi încă o finală de Cupa Campionilor Europeni.

Ar fi fost regretul mare dacă pierdeam. Era prima noastră finală și eram o echipă nouă în fotbalul european, formată numai din jucători români. Bucuria a fost foarte mare pentru că am reușit să facem această performanță în Spania și împotriva Barcelonei. E o mare performanță”, a spus Stoica, citat de fanatik.ro.

Stoica a jucat 369 de meciuri pentru Steaua ș a câștigat 14 trofee, printre care 7 titluri, 5 Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și