Închide meniul

Un nou record stabilit de Novak Djokovic, după ce a revenit pe primul loc ATP! Sârbul, greu de egalat

Viviana Moraru Publicat: 12 iunie 2023, 14:18

Reclamă
Un nou record stabilit de Novak Djokovic, după ce a revenit pe primul loc ATP! Sârbul, greu de egalat

Un nou record stabilit de Novak Djokovic, după ce a revenit pe primul loc ATP

Novak Djokovic/ Profimediaimages

Novak Djokovic a stabilit un nou record, după ce a revenit pe primul loc ATP. După ce a cucerit trofeul de la Roland Garros, cel de-al 23-lea de Grand Slam din cariera sa, a ajuns la 388 de săptămâni ca lider mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În clasamentul dat publicităţii luni, Djokovici are 7595 de puncte, în timp ce spaniolul Carlos Alcaraz este pe loul 2, cu 7175 de puncte.

Un nou record stabilit de Novak Djokovic, după ce a revenit pe primul loc ATP

Sârbul îşi va începe astfel 388-a săptămână pe primul loc. Este a treia oară când Djokovici este numărul 1 mondial în acest an şi a doua oară în 2023 când urcă pe locul 1 mondial prin câştigarea unui turneu major. El a câştigat atât Australian Open, cât şi Roland Garros şi a revenit de fiecare dată în topul tenisului masculin.

În februarie, Djokovici a doborât recordul lui Stefi Graf pentru cele mai multe săptămâni pe locul 1 mondial de către un jucător sau o jucătoare (atunci 377 de săptămâni). Doar un singur alt jucător, Roger Federer (310 săptămâni), a petrecut mai mult de 300 de săptămâni ca nr. 1 mondial, anunță news.ro.

Djokovici, în vârstă de 36 de ani, se va îndrepta acum spre 400 de săptămâni, pe care le poate atinge în septembrie.

Reclamă

Norvegianul Casper Ruud, care a jucat şi pierdut a doua sa finală consecutivă la Paris, se menţine pe locul al patrulea.

Novak Djokovic și-a făcut planul, după ce a câștigat Roland Garros 2023

Novak Djokovic și-a făcut planul, după ce a câștigat Roland Garros 2023. Campionul sârb a dezvăluit că își va lua o scurtă pauză, pentru a se relaxa alături de familie. Ulterior, Nole a declarat că va merge la Londra pentru a începe pregătirile pentru cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon.

Novak Djokovic a dezvăluit că își va lua o mică vacanță, după succesul istoric de la ediția din acest an de la Roland Garros. Nole susține că nu se va relaxa prea mult timp, deoarece în scurt timp va merge la Londra, pentru a începe să se antreneze pe iarbă.

Reclamă 4 / 0/3

„Pe iarbă, prevăd să joc doar la Wimbledon. Voi merge la Londra destul de curând, pentru a mă antrena şi a mă pregăti pentru un nou turneu de Grand Slam.

Am rămas serios prea mult timp. Aşa că acum, puţină relaxare şi timp în familie. Chiar dacă nu am prea mult timp, de fapt, pentru că sezonul pe iarbă vine repede”, a declarat Novak Djokovic, în conferința de presă de la finalul duelului cu Casper Ruud, de la Roland Garros 2023.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13
mai
1:13
Singurul vinovat găsit de Adrian Mititelu, după retrogradarea lui FCU Craiova: „Suntem îngenuncheaţi acum! E un şoc!”
13
mai
0:55
„Incredibil, gaură de 20 de milioane de euro!” Adrian Mititelu Jr a vorbit despre retragere, după ce FCU Craiova a retrogradat
13
mai
0:30
VIDEOFC Porto – Boavista 2-1 şi Benfica – Arouca 5-0 au fost în AntenaPLAY! Victorie obţinută în minutul 90+8 pentru „dragoni”
13
mai
0:30
„Şi noi dacă pierdeam cu Dinamo eram acuzaţi că am fost blatişti” Reacţia lui Dan Nistor, când a aflat rezultatul la Dinamo – UTA
13
mai
0:13
Dinamoviştii, entuziasmaţi înaintea barajului: „Aşa o spune istoria”. Reacţiile câinilor: „N-am ştiut rezultatele până la final”
13
mai
0:08
VideoUltraşii lui FC U Craiova au vrut să intre în vestiare peste jucători! Au aruncat cu torţe în jandarmi
23:56 „Aţi ieşit de pe teren ca o vedetă” Reacţia lui Mircea Rednic, după Dinamo – UTA 2-0. Ce a spus despre salvarea „câinilor” 23:43 Nebunie pe stadion, după retrogradarea lui FC U Craiova 1948! Ultraşii au aruncat cu scaune şi l-au înjurat pe Adrian Mititelu 23:38 Scene incredibile la Dinamo – UTA! Presiunea şi-a spus cuvântul şi lui Zeljko Kopic i s-a făcut rău 23:30 Când se joacă meciurile de baraj Dinamo – Csikszereda şi FC Botoşani – CS Mioveni, pentru menţinerea/promovarea în Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și