Închide meniul

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Victorie categorică în ultimul act pentru numărul 1 WTA

Alex Masgras Publicat: 30 iulie 2023, 16:16

Reclamă
Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Victorie categorică în ultimul act pentru numărul 1 WTA

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia

Iga Swiatek / Profimedia

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Numărul 1 WTA a câştigat finala cu Laura Siegemund, scor 6-0, 6-1, la capătul unei partide care a durat o oră şi 9 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek nu a avut probleme în ultimul act de la Varşovia, chiar dacă duminică a terminat şi partida din semifinale. Duelul cu Yanina Wickmayer a fost întrerupt sâmbătă de ploaie la 6-1, 5-5. La prânz, Swiatek a închis partida la 6-1, 7-6(6).

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Victorie categorică în ultimul act pentru numărul 1 WTA

La scurt timp după ce a obţinut calificarea în finala de la Varşovia, Swiatek a revenit pe teren pentru duelul din ultimul act cu Laura Siegemund.

Faptul că a încheiat astăzi partida din semifinale nu a reprezentat o problemă pentru Swiatek. Mai mult, numărul 1 WTA şi-a făcut încălzirea pentru meciul cu Siegemund, pe care a învins-o fără drept de apel, scor 6-0, 6-1, după 69 de minute de joc.

Reclamă

Pentru Iga Swiatek, turneul de la Varşovia este al patrulea turneu obţinut în acest an în circuitul WTA, după ce a mai câştigat turneele de la Doha, Stuttgart şi Roland Garros. În total, Swiatek a ajuns la 15 turnee câştigate în cariera sa.

Iga Swiatek a egalat un record stabilit de Serena Williams în urmă cu 21 de ani

Înainte de a cuceri titlul de la Varşovia, Iga Swiatek a egalat un record stabilit de Serena Williams în urmă cu 21 de ani. La fel ca fosta mare campioană, Iga Swiatek are un record de 87 de victorii şi 13 înfrângeri în primele 100 de meciuri ca număr 1 mondial.

Până acum, doar alte şapte jucătoare au mai rezistat pe primul loc WTA timp de 100 de meciuri: Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Justine Henin şi Serena Williams.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek îşi va îndrepta acum atenţia către turneele din America de Nord şi către ultimult turneu de Grand Slam al anului. Poloneza va încerca să îşi apere titlul cucerit în urmă cu un an la flushing Meadows.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:59 VIDEO„Și când stă pe loc înscrie!” Florinel Coman, dedicații pe bandă rulantă la petrecerea de titlu a FCSB-ului 11:57 Dinamo – UTA LIVE TEXT (21:30). Ultima luptă incendiară pentru salvare! Emoții și pentru FCU Craiova. Ultima etapă se joacă azi 11:32 „Trebuie să demonstrăm în Europa!” Mihai Pintilii nu se mulțumește doar cu titlul câștigat de FCSB! 11:20 Mihai Stoica a rămas „mască” pe Arena Națională, la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Ne-a copleșit! Nu mă așteptam!” 11:05 Norwich – Leeds (14:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Luptă incendiară în barajul de promovare în Premier League! Programul complet 10:49 FotoPartenerele jucătorilor de la FCSB au făcut spectacol după sărbătoarea de titlu! Imagini de senzație chiar de pe teren 10:46 Gigi Becali și-a făcut toate calculele, după ce FCSB a primit trofeul de campioană! Vrea să dea lovitura în sezonul viitor 10:04 Radu Drăgușin e gata să plece de la Tottenham! Echipa care oferă 46 de milioane de euro pentru fundașul român 10:00 „Cel mai frumos moment!” Ștefan Târnovanu nu și-a ascuns emoțiile după ce FCSB a primit trofeul de campioană! 9:32 Lovitură pentru FCSB înainte de preliminariile UEFA Champions League! Campioana nu va fi cap de serie în turul doi Vezi toate știrile
Citește și