Închide meniul

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Victorie categorică în ultimul act pentru numărul 1 WTA

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 30 iulie 2023, 16:16

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Victorie categorică în ultimul act pentru numărul 1 WTA

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia

Iga Swiatek / Profimedia

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Numărul 1 WTA a câştigat finala cu Laura Siegemund, scor 6-0, 6-1, la capătul unei partide care a durat o oră şi 9 minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek nu a avut probleme în ultimul act de la Varşovia, chiar dacă duminică a terminat şi partida din semifinale. Duelul cu Yanina Wickmayer a fost întrerupt sâmbătă de ploaie la 6-1, 5-5. La prânz, Swiatek a închis partida la 6-1, 7-6(6).

Iga Swiatek a câştigat în premieră turneul de la Varşovia! Victorie categorică în ultimul act pentru numărul 1 WTA

La scurt timp după ce a obţinut calificarea în finala de la Varşovia, Swiatek a revenit pe teren pentru duelul din ultimul act cu Laura Siegemund.

Faptul că a încheiat astăzi partida din semifinale nu a reprezentat o problemă pentru Swiatek. Mai mult, numărul 1 WTA şi-a făcut încălzirea pentru meciul cu Siegemund, pe care a învins-o fără drept de apel, scor 6-0, 6-1, după 69 de minute de joc.

Reclamă

Pentru Iga Swiatek, turneul de la Varşovia este al patrulea turneu obţinut în acest an în circuitul WTA, după ce a mai câştigat turneele de la Doha, Stuttgart şi Roland Garros. În total, Swiatek a ajuns la 15 turnee câştigate în cariera sa.

Iga Swiatek a egalat un record stabilit de Serena Williams în urmă cu 21 de ani

Înainte de a cuceri titlul de la Varşovia, Iga Swiatek a egalat un record stabilit de Serena Williams în urmă cu 21 de ani. La fel ca fosta mare campioană, Iga Swiatek are un record de 87 de victorii şi 13 înfrângeri în primele 100 de meciuri ca număr 1 mondial.

Până acum, doar alte şapte jucătoare au mai rezistat pe primul loc WTA timp de 100 de meciuri: Chris Evert, Martina Navratilova, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Justine Henin şi Serena Williams.

Reclamă 4 / 0/3

Iga Swiatek îşi va îndrepta acum atenţia către turneele din America de Nord şi către ultimult turneu de Grand Slam al anului. Poloneza va încerca să îşi apere titlul cucerit în urmă cu un an la flushing Meadows.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” Vezi toate știrile
Citește și