Închide meniul

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Olandei! Lando Norris, surpriza de pe locul secund

Viviana Moraru Publicat: 26 august 2023, 19:46

Reclamă
Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Olandei! Lando Norris, surpriza de pe locul secund

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Olandei

Max Verstappen, după calificările Marelui Premiu al Olandei/ Profimedia

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Olandei, în faţa propriului public. Campionul mondial en-titre a reuşit sâmbătă cel mai bun timp în calificări pe circuitul de la Zandvoort, transmit AFP şi Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Premiu al Olandei este prima etapă din Formula 1, după pauza de vară din acest an.

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Olandei

Verstappen, în vârstă de 25 de ani, liderul autoritar al campionatului, a fost cronometrat în 1 min 10 sec 567/1000. El i-a devansat pe britanicii Lando Norris (McLaren) şi George Russell (Mercedes). Este al 28-lea pole position din cariera olandezului, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Campionatului Mondial, care vizează duminică o a noua victorie consecutivă în acest sezon, ceea ce ar însemna un record egalat.

De la revenirea Marelui Premiu al Ţărilor de Jos în calendarul competiţional al Formulei 1, în 2021, Verstappen va ocupa pentru a treia oara consecutiv prima poziie pe grila de start.

Condiţiile au rămas dificile pe toată durata calificărilor, cu un amestec de averse la începutul sesiunii şi soare la sfârşit.

Reclamă

Steagul roşu a fost utilizat de două ori în timpul cursei, pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) şi pilotul american Logan Sargeant (Williams) ieşind în decor.

Grila de start a Marelui Premiu al Olandei:

Prima linie:

Reclamă 4 / 0/3
  • 1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull)
  • 2. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes)

Linia a 2-a:

  • 3. George Russell (Marea Britanie/Mercedes)
  • 4. Alexander Albon (Thailanda/Williams-Mercedes)

Linia a 3-a:

  • 5. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin-Mercedes)
  • 6. Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari)

Linia a 4-a:

  • 7. Sergio Perez (Mexic/Red Bull)
  • 8. Oscar Piastri (Australia/McLaren-Mercedes)

Linia a 5-a:

  • Charles Leclerc (Monaco/Ferrari)
  • Logan Sargeant (SUA/Williams-Mercedes)

Linia a 6-a:

  • Lance Stroll (Canada/Aston Martin)
  • Pierre Gasly (Franţa/Alpine)

Linia a 7-a:

  • Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes)
  • Yuki Tsunoda (Japonia/AlphaTauri)

Linia a 8-a:

Reclamă

Linia a 9-a:

Linia a 10-a:

Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari. Salariu impresionant pentru pilotul din Formula 1

Charles Leclerc și-a prelungit contractul cu Ferrari. Pilotul a decis să rămână alături de actuala echipă până la finalul sezonului din 2026, dar chiar și atunci va avea o opțiune de prelungire pe încă 3 ani.

Pilotul din Monaco s-a alăturat celor de la Ferrari în anul 2019. La momentul respectiv l-a înlocuit pe campionul mondial din anul 2007, Kimi Raikkonen. Acum, acesta a hotărât să rămână la Ferrari până cel puțin în anul 2026.

Potrivit informațiilor oferite de sportune.20minutes.fr, pilotul a fost de acord să își prelungească actuala înțelegere, care expira în 2024, pentru cel puțin încă două sezoane. Totuși, acesta are opțiunea de prelungire a actualei înțelegeri pe încă 3 ani și ar putea încasa o sumă impresionantă.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:55 Bari – Brescia și Sudtirol – Palermo LIVE VIDEO în AntenaPLAY, 21:30. George Pușcaș luptă pentru evitarea retrogradării. Echipele 20:32 Mesajul lui Florinel Coman pentru fanii FCSB-ului, înainte de sărbătoarea de titlu. Detalii importante pentru suporteri 20:30 LIVE TEXTSepsi – Rapid 1-1. Petrila a deschis scorul, Debeljuh a restabilit imediat egalitatea! Giuleştenii, fără victorie din play-off 20:15 Mircea Rednic l-a auzit pe Răzvan Zăvăleanu şi s-a descătuşat chiar înainte de Dinamo – UTA: „Eu nu merit banii?” 20:13 VideoÎncăierare generală la Slovacia – Germania! Scene incredibile cu procedee de wresling la Campionatul Mondial de hochei 19:59 VIDEOSuedia – SUA (21:20) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Elveția – Norvegia 5-2 și Slovacia – Germania 4-6! Spectacol total la CM de hochei 19:38 Rică Răducanu a împlinit 78 de ani şi l-a „distrus” pe Cristiano Bergodi: „Ne-ai luat banii, de ce nu ai stat în Italia?” 19:17 Edi Iordănescu a primit o ofertă colosală, de 5.000.000 de euro, din Arabia Saudită! Răspunsul dat de selecționer înainte de EURO 18:59 Oltenii lui Adrian Mititelu, scor incredibil în Liga 3. Victorie după un meci cu 14 goluri pentru FCU Craiova 2 18:47 Barcelona încearcă să transfere o vedetă de la FC Porto! Xavi a pus ochii pe brazilianul care face spectacol în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și