Închide meniul

Jerome France s-a impus la Craiova și este la un pas de titlul de campion. Mihai Leu a ieșit pe locul 2

Florian Ceafalău Publicat: 17 septembrie 2023, 10:51 / Actualizat: 17 septembrie 2023, 13:54

Reclamă
Jerome France s-a impus la Craiova și este la un pas de titlul de campion. Mihai Leu a ieșit pe locul 2

Jerome France s-a impus la Craiova și e la un pas de titlul de campion.

Jerome France s-a impus la Craiova și e la un pas de titlul de campion. Pilotul francez Jerome France a câștigat pentru a doua oară în carieră Trofeul Super Rally Craiova, reușind să fie cel mai rapid în cea de-a cincea etapă a sezonului 2023 în Campionatul Național de Super Rally, care s-a desfășurat pe circuit stradal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru France e al treilea succes din cinci posibile în actuala stagiune, iar în urma acestei victorii a devenit mare favorit pentru a deveni campion național absolut pentru a treia oară consecutiv.

Pe un prototip bipost Nova Proto, acesta a fost cronometrat cu 03:05,749 în ultima manșă de concurs, devenind astfel și timpul de referință pentru traseul stradal din centrul Craiovei pentru cele 5 ediții de până acum.

Jerome France s-a impus la Craiova și e la un pas de titlul de campion. Mihai Leu a ieșit pe locul 2

Pe locul secund s-a clasat fostul campion mondial la box, Mihai Leu, care a pilotat un Radical SR8 și a fost cronometrat cu 03:08,681. Podiumul general a fost completat de Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral), cu un timp de 03:08,903.

În total, 22 de piloți de top din mai multe discipline sportive precum raliuri și viteză în coastă au concurat la etapa din Bănie, care a început pe ploaie, însă traseul s-a uscat chiar înaintea celor două manșe de concurs.

Reclamă

„Vremea nu a ținut cu noi, dar atmosfera a fost incredibilă. Craiova rămâne un loc special, nu doar locul de unde am început acest proiect, dar și locul în care de fiecare dată avem parte de o susținere mare din partea publicului. Traseu este unul foarte spectaculos, iar faptul că am terminat pe 2 înseamnă mult pentru mine”, a spus Mihai Leu.

La echipe, victoria a revenit celor de la Hospice Casa Speranta by Real Racing (Jerome France și Didier Balcaen), urmată de UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan) și de Impuls Leasing Team (Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache).

Etapa finală va avea loc la București, pe 6-7 octombrie, atunci când se vor decide și titluri de campioni în Campionatul Național de Super Rally.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 VIDEOSUA – Slovacia 4-5 şi Norvegia – Finlanda 1-4 au fost în AntenaPLAY! Elveţia – Cehia 2-1 (d.l.d.d) şi Germania – Suedia 1-6 13
mai
23:38
„Ştiţi care e porecla lui?” Mihai Rotaru l-a făcut praf pe Ovidiu Haţegan: „Să ne retrogradeze cum au făcut-o cu Mititelu!”
13
mai
23:21
„A fost cireaşa de pe tort!” Gică Hagi, devastat după „remontada” Universităţii Craiova. Jucătorii care l-au înfuriat pe „Rege”
13
mai
23:04
Louis Munteanu, anunţul momentului despre viitorul său. Ce a spus despre interesul lui Gigi Becali: „Eu acolo vreau!”
13
mai
23:01
Andrei Ivan a dat de înţeles că poate pleca de la Universitatea Craiova! Reacţia imediată a lui Costel Gâlcă
13
mai
22:46
Alex Mitriţă, hat-trick fabulos prin care îi forţează mâna lui Edi Iordănescu! Prima reacţie după ce l-a „distrus” pe Gică Hagi
13
mai
22:29
Probleme pentru FC Porto! Sediul clubului a fost percheziţionat! 13 persoane sunt puse sub acuzare
13
mai
22:10
Şefii lui Dinamo „aruncă” cu bani înaintea barajului cu Csikszereda! Primă uriaşă promisă pentru salvarea de la retrogradare
13
mai
22:09
Louis Munteanu, „coşmarul” Universităţii Craiova! Cifre incredibile ale atacantului de 21 de ani împotriva oltenilor
13
mai
22:05
Farul – Universitatea Craiova 3-3. Mitriţă, eroul oltenilor! Hat-trick cu care oltenii au revenit de la 0-3. Dezastru pentru Hagi
Vezi toate știrile
Citește și