Închide meniul

Jerome France s-a impus la Craiova și este la un pas de titlul de campion. Mihai Leu a ieșit pe locul 2

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 17 septembrie 2023, 10:51 / Actualizat: 17 septembrie 2023, 13:54

Jerome France s-a impus la Craiova și este la un pas de titlul de campion. Mihai Leu a ieșit pe locul 2

Jerome France s-a impus la Craiova și e la un pas de titlul de campion.

Jerome France s-a impus la Craiova și e la un pas de titlul de campion. Pilotul francez Jerome France a câștigat pentru a doua oară în carieră Trofeul Super Rally Craiova, reușind să fie cel mai rapid în cea de-a cincea etapă a sezonului 2023 în Campionatul Național de Super Rally, care s-a desfășurat pe circuit stradal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru France e al treilea succes din cinci posibile în actuala stagiune, iar în urma acestei victorii a devenit mare favorit pentru a deveni campion național absolut pentru a treia oară consecutiv.

Pe un prototip bipost Nova Proto, acesta a fost cronometrat cu 03:05,749 în ultima manșă de concurs, devenind astfel și timpul de referință pentru traseul stradal din centrul Craiovei pentru cele 5 ediții de până acum.

Jerome France s-a impus la Craiova și e la un pas de titlul de campion. Mihai Leu a ieșit pe locul 2

Pe locul secund s-a clasat fostul campion mondial la box, Mihai Leu, care a pilotat un Radical SR8 și a fost cronometrat cu 03:08,681. Podiumul general a fost completat de Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral), cu un timp de 03:08,903.

În total, 22 de piloți de top din mai multe discipline sportive precum raliuri și viteză în coastă au concurat la etapa din Bănie, care a început pe ploaie, însă traseul s-a uscat chiar înaintea celor două manșe de concurs.

Reclamă

„Vremea nu a ținut cu noi, dar atmosfera a fost incredibilă. Craiova rămâne un loc special, nu doar locul de unde am început acest proiect, dar și locul în care de fiecare dată avem parte de o susținere mare din partea publicului. Traseu este unul foarte spectaculos, iar faptul că am terminat pe 2 înseamnă mult pentru mine”, a spus Mihai Leu.

La echipe, victoria a revenit celor de la Hospice Casa Speranta by Real Racing (Jerome France și Didier Balcaen), urmată de UniCredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan) și de Impuls Leasing Team (Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache).

Etapa finală va avea loc la București, pe 6-7 octombrie, atunci când se vor decide și titluri de campioni în Campionatul Național de Super Rally.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:23 Xavi și-a făcut planul pentru sezonul viitor la Barcelona! Tehnicianul catalanilor a dat detalii din interior 17:20 Cine l-a sunat pe Gigi Becali la miezul nopţii, după ce FCSB a câştigat titlul: „Merită pe deplin!” 17:06 „Stau bine cu inima, iau pastile!” Dorinel Munteanu, reacţie savuroasă după ce Oţelul a urcat pe primul loc în play-out 16:50 „Cea mai proastă decizie!” Arbitra făcută praf de Gigi Becali nu scapă de critici! A fost pusă la zid după un meci de Ligă 16:47 „Sunteţi pregătit să antrenaţi Rapid?” Răspunsul dat imediat de Marius Măldărăşanu! Ce a spus despre înlocuirea lui Bogdan Lobonţ 16:34 „Trebuie să primească o medalie mai mică!” Un jucător de la FCSB, criticat după titlul câştigat 16:29 Gigi Becali oferă prime uriașe dacă FCSB se califică în Champions League! Sumele fabuloase trecute în contractele jucătorilor 15:54 România, trei medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj! O nouă zi plină de medalii pentru „tricolori” 15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 Video„Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB Vezi toate știrile
Citește și