Închide meniul

„Merită respect!” Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu: „Şi-a trecut numele în istoria fotbalului ucrainean”

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 noiembrie 2023, 17:44

Reclamă
„Merită respect! Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu: „Şi-a trecut numele în istoria fotbalului ucrainean

Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă / Profimediaimages

Şahtior a transmis un mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu, după ce antrenorul în vârstă de 78 de ani şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev. Românul a luat decizia chiar după ce a fost învins de „mineri”, scor 0-1, în derby-ul Ucrainei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Il Luce” a scris istorie în perioada în care a stat pe banca lui Şahtior. Sub conducerea lui, gruparea din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană naţională (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), cinci Cupe ale Ucrainei (2004, 2008, 2011, 2012, 2013) şi şapte Supercupe (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), dar mai ales Cupa UEFA, câştigată în 2009, după finala cu Werder Bremen (2-1).

Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu

Chiar dacă i-au grăbit demisia lui Mircea Lucescu, cei de la Şahtior au ţinut să îşi ia rămas bun de la tehnicianul român.

Legendarul antrenor și-a încheiat cariera de antrenor în Ucraina. Mircea Lucescu a petrecut 15 ani din cariera sa remarcabilă în fotbalul din Ucraina. Aici a atins un succes extraordinar: a cucerit 25 de trofee și a devenit antrenorul cu cele mai multe distincții de când Ucraina este independetă. De asemena, a fost desemnat antrenorul anului de nouă ori.

Mircea Lucescu a avut o contribuție uriașă în dezvoltarea fotbalului din țara noastră. Stilul său de joc a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, iar filozofia sa a fost mereu un exemplu pentru colegii săi. Antrenorul român a format mulți jucători talentați, unii dintre ei devenind staruri ai Ucrainei sau ai fotbalului mondial.

Reclamă

Mircea Lucescu a jucat un rol semnificativ în istoria modernă a lui Șahtior Donețk, confundându-se cu cea mai de succes eră a clubului. În cele 12 sezoane a obținut multe victorii incredibile și a cucerit 22 de trofee, printre care opt titluri în Ucraina și Cupa UEFA, în 2009. Șahtior a atins un nou nivel sub comanda sa, fiind recunoscută la nivelul întregului fotbal european.

Merită respect pentru că a ales să muncească în continuare aici și să ajute fotbalul din Ucraina chiar și după izbucnirea războiului în Donbas, în 2014 și după invazia Rusiei din februarie 20222.

Mircea Lucescu și-a trecut pentru totdeauna numele în istoria fotbalului ucrainean cu aceste realizări și părăsește Ucraina ca o legendă. Mulțumim pentru tot, Mister!„, a fost mesajul oficial transmis de Şahtior, potrivit sport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Gestul uriaş făcut de ucraineni în faţa lui Mircea Lucescu!

La finalul conferinței de presă în care Mircea Lucescu și-a anunțat retragerea din fotbal, persoanele care se aflau în sală l-au aplaudat pe tehnicianul român, pentru tot ceea ce a reușit să obțină în lunga sa carieră.

„Il Luce” o lasă pe Dinamo Kiev pe locul al 7-lea în prima ligă din Ucraina, cu 16 puncte obținute după 10 partide jucate.

S-a aflat pe banca echipei din capitala Ucrainei din luna iulie a anului 2020. În timpul petrecut pe banca lui Dinamo Kiev a reușit să câștige un titlu, o Cupă și o Supercupă a Ucrainei.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:48 Andrea Compagno a văzut lista atacanților doriți de Gigi Becali și a reacționat imediat. A spus cine l-ar putea înlocui la FCSB 20:15 Iga Swiatek, prima finalistă a turneului WTA de la Roma! Poate avea parte de un duel fabulos în ultimul act 19:54 VIDEOKazahstan – Suedia 1-3, în AntenaPLAY. Canada – Norvegia, de la 21:20. Continuă spectacolul la CM de hochei 19:52 Luis Enrique anunță o revoluție la PSG după plecarea lui Kylian Mbappe! Campanie uriașă de achiziții la campioana din Franța 19:05 Cel mai bun jucător de la Corvinul a semnat cu o echipă din play-off-ul Ligii 1! Pierdere înainte de preliminariile Europa League 18:48 Gabriela Ruse s-a calificat în sferturi la Trophee Clarins! A învins-o pe Kristina Mladenovic în 2 seturi 18:45 „Mai bine tăcea!” Cristian Tudor Popescu a răbufnit când a aflat că Simona Halep a „rupt” colaborarea cu Carlos Martinez 18:36 Adrian Mititelu şi-a ales antrenorul cu care să atace revenirea în Liga 1! Primele cinci mutări pe care le face la FCU Craiova 18:07 Costică Căileanu a murit la 54 de ani, într-un grav accident rutier produs între Năvodari şi Corbu. Tragedie uriaşă în România! 18:03 Federico Piovaccari s-a retras din fotbal! Ultimul marcator din Champions League pentru FCSB a făcut anunțul la aproape 40 de ani Vezi toate știrile
Citește și