Închide meniul

„Merită respect!” Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu: „Şi-a trecut numele în istoria fotbalului ucrainean”

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 noiembrie 2023, 17:44

Reclamă
„Merită respect! Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu: „Şi-a trecut numele în istoria fotbalului ucrainean

Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă / Profimediaimages

Şahtior a transmis un mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu, după ce antrenorul în vârstă de 78 de ani şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev. Românul a luat decizia chiar după ce a fost învins de „mineri”, scor 0-1, în derby-ul Ucrainei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Il Luce” a scris istorie în perioada în care a stat pe banca lui Şahtior. Sub conducerea lui, gruparea din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană naţională (2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), cinci Cupe ale Ucrainei (2004, 2008, 2011, 2012, 2013) şi şapte Supercupe (2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015), dar mai ales Cupa UEFA, câştigată în 2009, după finala cu Werder Bremen (2-1).

Şahtior, mesaj plin de emoţie pentru Mircea Lucescu

Chiar dacă i-au grăbit demisia lui Mircea Lucescu, cei de la Şahtior au ţinut să îşi ia rămas bun de la tehnicianul român.

Legendarul antrenor și-a încheiat cariera de antrenor în Ucraina. Mircea Lucescu a petrecut 15 ani din cariera sa remarcabilă în fotbalul din Ucraina. Aici a atins un succes extraordinar: a cucerit 25 de trofee și a devenit antrenorul cu cele mai multe distincții de când Ucraina este independetă. De asemena, a fost desemnat antrenorul anului de nouă ori.

Mircea Lucescu a avut o contribuție uriașă în dezvoltarea fotbalului din țara noastră. Stilul său de joc a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, iar filozofia sa a fost mereu un exemplu pentru colegii săi. Antrenorul român a format mulți jucători talentați, unii dintre ei devenind staruri ai Ucrainei sau ai fotbalului mondial.

Reclamă

Mircea Lucescu a jucat un rol semnificativ în istoria modernă a lui Șahtior Donețk, confundându-se cu cea mai de succes eră a clubului. În cele 12 sezoane a obținut multe victorii incredibile și a cucerit 22 de trofee, printre care opt titluri în Ucraina și Cupa UEFA, în 2009. Șahtior a atins un nou nivel sub comanda sa, fiind recunoscută la nivelul întregului fotbal european.

Merită respect pentru că a ales să muncească în continuare aici și să ajute fotbalul din Ucraina chiar și după izbucnirea războiului în Donbas, în 2014 și după invazia Rusiei din februarie 20222.

Mircea Lucescu și-a trecut pentru totdeauna numele în istoria fotbalului ucrainean cu aceste realizări și părăsește Ucraina ca o legendă. Mulțumim pentru tot, Mister!„, a fost mesajul oficial transmis de Şahtior, potrivit sport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Gestul uriaş făcut de ucraineni în faţa lui Mircea Lucescu!

La finalul conferinței de presă în care Mircea Lucescu și-a anunțat retragerea din fotbal, persoanele care se aflau în sală l-au aplaudat pe tehnicianul român, pentru tot ceea ce a reușit să obțină în lunga sa carieră.

„Il Luce” o lasă pe Dinamo Kiev pe locul al 7-lea în prima ligă din Ucraina, cu 16 puncte obținute după 10 partide jucate.

S-a aflat pe banca echipei din capitala Ucrainei din luna iulie a anului 2020. În timpul petrecut pe banca lui Dinamo Kiev a reușit să câștige un titlu, o Cupă și o Supercupă a Ucrainei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:31 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare Vezi toate știrile
Citește și