Închide meniul

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona: „Să fii antrenor aici e un atac la sănătatea mentală”

Alex Ioniță Publicat: 8 februarie 2024, 18:26

Reclamă
Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona: Să fii antrenor aici e un atac la sănătatea mentală”

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona

Ronald Koeman / Profimedia

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona. Fostul antrenor al grupării catalane a vorbit despre decizia actualului tehnician, care a anunțat că va părăsi clubul la finalul acestui sezon competițional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul i-a pregătit pe catalani înainte ca Xavi să ajungă pe banca tehnică a formației. Acesta a plecat de la Barcelona cu scandal, având în vedere faptul că a avut un conflict cu Juan Laporta, în ultima perioadă a mandatului.

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona

Fostul antrenor al catalanilor este de părere că Xavi are cea mai grea meserie din lume, având în vedere presiunea de pe umerii tehnicianului spaniol. Totodată, Ronald Koeman a spus că a experimentat și el acest lucru și că experiența de la Barcelona a fost cea mai dificilă din carieră.

„Să fii antrenor la Barcelona e un atac la sănătatea mentală. Să fii jucător la acst club este mult mai distractiv decât a fi antrenor. Xavi este catalan, știe clubul la perfecție, sunt singur că și-a dat seama de acest lucru.

Presa din Spania țintește o armă spre tine atunci când lucrurile nu merg bine. Mereu este vina antrenorului. Am experimentat această presiune. Este cea mai grea meserie, cel mai dificil lucru pe care l-am făcut vreodată”, a spus Ronald Koeman pentru Good Morning Eredivise, citat de marca.com.

Reclamă

Actualul selecționer al Olandei a pregătit-o pe Barcelona în perioada august 2020 – octombrie 2021. A strâns 67 de meciuri pe banca echipei blaugrana și a adunat o medie de 1,96 puncte pe meci, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona

Xavi va conduce echipa în continuare până pe 30 iunie 2024, dar va pleca din vară. Printre motivele antrenorului spaniol se numără presiunea uriaşă şi modul în care a fost tratat în perioada în care a antrenat-o pe Barcelona.

Pep Guardiola, cel mai de succes antrenor din istoria catalanilor, în prezent antrenor la Manchester City, a declarat că îl înţelege pe fostul său jucător.

Reclamă 4 / 0/3

Guardiola susţine că presiunea din Anglia nu se compară cu cea din Spania, în Spania fiind „de o mie de ori mai greu”. În plus, Guardiola consideră că presiunea de la Barcelona nu se compară cu nimic altceva:

„Din experiența mea, nu putem compara presiunea pe care o avem în Anglia cu cea pe care o avem în Spania. Acolo este de o mie de ori mai greu. Sunt șase conferințe de presă pe săptămână.

Evident, multe meciuri… Presiunea pe care o simți la Barcelona nu este comparabilă cu nimic altceva. Îl înțeleg perfect pe Xavi”, a declarat Pep Guardiola, potrivit skysports.com.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:55 VideoDarius Olaru vrea un film şi cu FCSB, după ce a câştigat titlul: „A fost un an de neuitat” 19:39 VideoMama lui Radu Drăguşin, anunţ despre viitorul fiului ei la Tottenham: „Îmi menţin în afirmaţia!” 19:22 Toto Wolff nu şi-a luat gândul de la Max Verstappen! Declaraţiile şefului de la Mercedes care îi dau emoţii lui Christian Horner 18:35 Un francez va arbitra lupta la titlu a echipei lui Răzvan Lucescu! PAOK – Olympiacos se vede exclusiv în AntenaPLAY 18:34 „Aşteptăm răspunsul final!” Dan Şucu a recunoscut ce antrenor îşi doreşte la Rapid. Prima reacţie după ce l-a refuzat pe Şumudică 18:03 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update. Cele mai tari ştiri ale zilei de 9 mai 2024 17:54 „Atitudine incredibilă!” Antrenorul lui Alaves a decis ce urmează pentru Ianis Hagi. Hotărârea luată chiar înainte de EURO 2024 17:43 Decizia luată de galeria Rapidului, după ce Dan Şucu a renunţat la Marius Şumudică. Gigi Corsicanu confirmă: „E datoria noastră!” 17:20 NEWS ALERTMarius Şumudică nu o va antrena pe Rapid! Pe cine va aduce Dan Şucu în Giuleşti: „M-a anunţat că s-a decis” 16:40 „Îmi face toată ziua dosare!” Cum l-a numit Gigi Becali pe Florin Talpan: „Acum o să îmi ceară 50.000 de euro” Vezi toate știrile
Citește și