Închide meniul

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona: „Să fii antrenor aici e un atac la sănătatea mentală”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 8 februarie 2024, 18:26

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona: Să fii antrenor aici e un atac la sănătatea mentală”

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona

Ronald Koeman / Profimedia

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona. Fostul antrenor al grupării catalane a vorbit despre decizia actualului tehnician, care a anunțat că va părăsi clubul la finalul acestui sezon competițional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olandezul i-a pregătit pe catalani înainte ca Xavi să ajungă pe banca tehnică a formației. Acesta a plecat de la Barcelona cu scandal, având în vedere faptul că a avut un conflict cu Juan Laporta, în ultima perioadă a mandatului.

Ronald Koeman înțelege de ce Xavi a anunțat că pleacă de la Barcelona

Fostul antrenor al catalanilor este de părere că Xavi are cea mai grea meserie din lume, având în vedere presiunea de pe umerii tehnicianului spaniol. Totodată, Ronald Koeman a spus că a experimentat și el acest lucru și că experiența de la Barcelona a fost cea mai dificilă din carieră.

„Să fii antrenor la Barcelona e un atac la sănătatea mentală. Să fii jucător la acst club este mult mai distractiv decât a fi antrenor. Xavi este catalan, știe clubul la perfecție, sunt singur că și-a dat seama de acest lucru.

Presa din Spania țintește o armă spre tine atunci când lucrurile nu merg bine. Mereu este vina antrenorului. Am experimentat această presiune. Este cea mai grea meserie, cel mai dificil lucru pe care l-am făcut vreodată”, a spus Ronald Koeman pentru Good Morning Eredivise, citat de marca.com.

Reclamă

Actualul selecționer al Olandei a pregătit-o pe Barcelona în perioada august 2020 – octombrie 2021. A strâns 67 de meciuri pe banca echipei blaugrana și a adunat o medie de 1,96 puncte pe meci, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Pep Guardiola a sărit în apărarea lui Xavi, după anunţul plecării de la Barcelona

Xavi va conduce echipa în continuare până pe 30 iunie 2024, dar va pleca din vară. Printre motivele antrenorului spaniol se numără presiunea uriaşă şi modul în care a fost tratat în perioada în care a antrenat-o pe Barcelona.

Pep Guardiola, cel mai de succes antrenor din istoria catalanilor, în prezent antrenor la Manchester City, a declarat că îl înţelege pe fostul său jucător.

Reclamă 4 / 0/3

Guardiola susţine că presiunea din Anglia nu se compară cu cea din Spania, în Spania fiind „de o mie de ori mai greu”. În plus, Guardiola consideră că presiunea de la Barcelona nu se compară cu nimic altceva:

„Din experiența mea, nu putem compara presiunea pe care o avem în Anglia cu cea pe care o avem în Spania. Acolo este de o mie de ori mai greu. Sunt șase conferințe de presă pe săptămână.

Evident, multe meciuri… Presiunea pe care o simți la Barcelona nu este comparabilă cu nimic altceva. Îl înțeleg perfect pe Xavi”, a declarat Pep Guardiola, potrivit skysports.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
Vezi toate știrile
Citește și