Închide meniul

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”

Dan Roșu Publicat: 26 martie 2024, 8:04

Reclamă
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"

Florin Răducioiu, în România - Columbia 3-1, la Campionatul Mondial din 1994 - Getty Images

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf în anii 90 şi l-au acuzat că a uitat limba română. În vara lui 1990, atacantul pleca de la Dinamo la Bari şi petrecea 4 ani în Italia, unde mai juca şi pentru Verona, Brescia şi Milan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acea perioadă, reporterii italieni l-au rugat pe Răducioiu să traducă în limba română „Buon Natale” şi Florin s-a bâlbâit teribil, înainte de a răspunde „Crăciun Bun!”.

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf în anii 90 şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”

Suporterii din România nu l-au iertat la acea vreme pe Răducioiu, după ce au văzut interviul şi l-au acuzat că a uitat prea repede limba română.

„Nu mi-am dat seama. De fapt, povestea începe la finala Cupei Campionilor, pe care Televiziunea Română a transmis-o. Eram cu nea Ovidiu Ioaniţoaia şi m-a invitat să comentez puţin acea finală. Era Steaua Roşie Belgrad cu Marseille şi acolo nu mi-am dat seama când am început să folosesc cuvinte în italiană, fără să-mi dau seama, şi cu un accent, evident, ciudat.

Evident că lumea a rămas şocată de accent şi probabil că am introdus, fără să-mi dau seama, nişte cuvinte în italiană. Nu am făcut-o intenţionat, eram foarte tânăr şi nu-mi dădeam seama, iar presa de atunci m-a distrus, m-a taxat, că am uitat de unde am plecat, te-ai emancipat.

Reclamă

Am avut de tras foarte mult, dar acum o primesc ca pe o chestie foarte simpatică, iar în aceşti ani am încercat să ironizez în multe emisiuni, în spoturile publicitare pe care le-am făcut. Nu am vrut să jignesc pe nimeni, a fost o chestie spontană”, a spus Răducioiu, citat de orangesport.ro.

La 30 de ani după ce dubla lui Florin Răducioiu ne ajuta să învingem Columbia cu 3-1 la Campionatul Mondial din 1994, cele două echipe se întâlnesc marţi, într-un amical transmis de Antena 1 şi în AntenaPLAY, de la 21:30, de pe Wanda Metropolitano.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Credeţi că există vreo şansă ca Gigi Becali să se împace cu CSA Steaua?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:23 Real Madrid – Borussia Dortmund e finala UEFA Champions League 2024! Ultim act de vis pe legendarul Wembley 0:00 Real Madrid – Bayern Munchen 2-1. Joselu, eroul de pe Bernabeu! Madrilenii s-au calificat în finală după o remontada istorică 8
mai
23:53
FotoFaze controversate în Real Madrid – Bayern Munchen 2-1! Meci infernal pentru centralul Szymon Marciniak!
8
mai
23:05
Problemă uriaşă pe Arena Naţională înainte de meciul în care jucătorii FCSB-ului vor primi trofeul şi medaliile de campioni!
8
mai
22:31
Valentin Ceauşescu, dezvăluiri de senzaţie! Cine e jucătorul Stelei care i-a cerut ceva ieşit din comun: „Asta, niciodată”
8
mai
22:26
Fiorentina, din nou în finala Conference League! Italienii au trecut în semifinale de Club Brugge
8
mai
21:56
Adi Popa a spus ce au făcut jucătorii de la CSA Steaua în ziua în care s-au împlinit 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor
8
mai
21:43
Claudiu Niculescu a început să râdă când a fost întrebat de Dinamo, după despărţirea de Şelimbăr! Mesaj clar pentru conducere
8
mai
21:02
FotoAdrian Mutu, poză cu un crocodil, alături de soţie şi de fiul Tiago: „O zi minunată”
8
mai
20:53
Jaqueline Cristian, în turul 2 de la Roma! Posibil duel „de foc” cu Coco Gauff în turul 3
Vezi toate știrile
Citește și