Închide meniul

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 martie 2024, 8:04

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"

Florin Răducioiu, în România - Columbia 3-1, la Campionatul Mondial din 1994 - Getty Images

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf în anii 90 şi l-au acuzat că a uitat limba română. În vara lui 1990, atacantul pleca de la Dinamo la Bari şi petrecea 4 ani în Italia, unde mai juca şi pentru Verona, Brescia şi Milan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În acea perioadă, reporterii italieni l-au rugat pe Răducioiu să traducă în limba română „Buon Natale” şi Florin s-a bâlbâit teribil, înainte de a răspunde „Crăciun Bun!”.

Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf în anii 90 şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”

Suporterii din România nu l-au iertat la acea vreme pe Răducioiu, după ce au văzut interviul şi l-au acuzat că a uitat prea repede limba română.

„Nu mi-am dat seama. De fapt, povestea începe la finala Cupei Campionilor, pe care Televiziunea Română a transmis-o. Eram cu nea Ovidiu Ioaniţoaia şi m-a invitat să comentez puţin acea finală. Era Steaua Roşie Belgrad cu Marseille şi acolo nu mi-am dat seama când am început să folosesc cuvinte în italiană, fără să-mi dau seama, şi cu un accent, evident, ciudat.

Evident că lumea a rămas şocată de accent şi probabil că am introdus, fără să-mi dau seama, nişte cuvinte în italiană. Nu am făcut-o intenţionat, eram foarte tânăr şi nu-mi dădeam seama, iar presa de atunci m-a distrus, m-a taxat, că am uitat de unde am plecat, te-ai emancipat.

Reclamă

Am avut de tras foarte mult, dar acum o primesc ca pe o chestie foarte simpatică, iar în aceşti ani am încercat să ironizez în multe emisiuni, în spoturile publicitare pe care le-am făcut. Nu am vrut să jignesc pe nimeni, a fost o chestie spontană”, a spus Răducioiu, citat de orangesport.ro.

La 30 de ani după ce dubla lui Florin Răducioiu ne ajuta să învingem Columbia cu 3-1 la Campionatul Mondial din 1994, cele două echipe se întâlnesc marţi, într-un amical transmis de Antena 1 şi în AntenaPLAY, de la 21:30, de pe Wanda Metropolitano.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
Vezi toate știrile
Citește și