Închide meniul

„Un sfârșit natural al carierei!” Jose Mourinho și-a dezvăluit marele vis la venirea în România. Unde vrea să antreneze

Alex Ioniță Publicat: 24 mai 2024, 20:11

Reclamă
„Un sfârșit natural al carierei! Jose Mourinho și-a dezvăluit marele vis la venirea în România. Unde vrea să antreneze

Jose Mourinho și-a dezvăluit marele vis la venirea în România

Jose Mourinho / Profimedia

Jose Mourinho și-a dezvăluit marele vis la venirea în România. Tehnicianul lusitan, în prezent liber de contract, se află la București pentru meciul de retragere al Generației de Aur, dar a vorbit deschis și despre viitorul său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ultima echipă antrenată de „The Special One” a fost AS Roma, de care s-a despărțit în luna ianuarie a acestui an.

Jose Mourinho și-a dezvăluit marele vis la venirea în România

Într-un interviu pentru presa din România, Jose Mourinho a dezvăluit că a refuzat o ofertă din partea echipei naționale a Portugaliei și că își regretă decizia.

„The Special One” a spus că și-ar dori să antreneze selecționata lusitană și consideră că o întoarcere „acasă” ar fi un sfârșit natural al carierei sale.

„( n.r. Aţi refuzat naţionala de fotbal a Portugaliei. A fost o decizie grea?) Da, şi greşită probabil. Aşa cred. Nu greşită pentru că vreau să muncesc în fiecare zi, vreau să antrenez în fiecare zi. Vreau să joc 2, 3 meciuri pe săptămână.

Reclamă
Reclamă 4

În acel sens,o slujba la naţionala Portugaliei este diferită. Trebuie să călătoreşti, să urmărești jucătorii, să îi alegi. Nu ai timp de antrenament. Portugalia este o echipă fantastică. Jucători incredibili. Cea mai bună generaţie. Portugalia poate câştiga Campionatul European, Campionatul Mondial.

Aș lua în considerare să antrenez Portugalia în viitor. Cred ca va fi un sfârșit natural al carierei mele, să merg acasă”, a spus Jose Mourinho, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Jose Mourinho a propus ca fotbalul să se joace fără portari

Jose Mourinho a șocat pe toată lumea, atunci când a propus ca fotbalul să se joace fără portari. Marele antrenor, în prezent liber de contract, a vorbit despre o tactică care ar revoluționa lumea fotbalului.

Reclamă

Este deja cunoscut faptul că, în fiecare sezon, tehnicienii lumii vin cu noi idei prin care schimbă total „sportul rege”. Acum, „The Special One” a venit cu o idee care este, cu adevărat, uluitoare.

Lusitanul a spus că o echipă ar putea beneficia de un jucător în plus pe teren, atunci când „aleagră” după victorie, în finalul unei partide.

Astfel, Mourinho a expus posibilitatea ca portarul să fie schimbat cu un jucător de câmp, pentru ca formația să se afle în superioritate numerică, pe teren, în ultimele minute ale terenului.

Totodată, Jose a spus că ar încerca această tactică și a spus că orice antrenor care ar face această schimbare va fi considerat un geniu.

„De ce ai juca cu un portar, chiar dacă are un joc de picioare bun, aproape la mijlocul terenului? Poți face asta cu un jucător de câmp! Chiar cred că o schimbare de acest tip se poate face.

Antrenorul care o va face, va fi considerat un geniu! Și eu aș încerca asta. Să ai un jucător în plus.. mai ales atunci când adversarii sunt obosiți și mai sunt doar 10 minute dintr-un meci!”. a spus Jose Mourinho, citat de thesun.co.uk.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
10:27

Un nou transfer la CFR Cluj! Continuă întăririle pentru Dan Petrescu

10:24

Argentina s-a calificat în sferturile Copa America, după o victorie dramatică! Chile a acuzat dur arbitrajul: „Unde e VAR-ul?”

10:06

Zeljko Kopic confirmă interesul lui Dinamo pentru un jucător din Liga 1! „Câinii”, în luptă cu Rapid: „Am pus lupa pe el!”

9:35

„Numele Talpan îți spune ceva?” Reacții virale, după ce Fabrizio Romano a anunțat transferul lui Florinel Coman

9:29

Florin Răducioiu vede o singură schimbare în echipa României în meciul cu Slovacia: „E intuiţia mea. Aş miza pe el”

9:19

Edi Iordănescu, anunț clar despre viitorul său pe banca naționalei! Ce a spus, chiar înaintea meciului decisiv de la EURO 2024

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și