Închide meniul

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record! Este singurul antrenor din istorie care a cucerit 5 Ligi ale Campionilor

Bogdan Stănescu Publicat: 2 iunie 2024, 0:15 / Actualizat: 2 iunie 2024, 16:42

Reclamă
Carlo Ancelotti a stabilit un nou record! Este singurul antrenor din istorie care a cucerit 5 Ligi ale Campionilor

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record! Este singurul antrenor din istorie care a cucerit 5 Ligi ale Campionilor ca antrenor

Carlo Ancelotti / Profimedia Images

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record după Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Ancelotti a cucerit cea de a 5-a Ligă a Campionilor ca antrenor. Ancelotti are şi 2 Ligi ale Campionilor cucerite ca jucător, cu AC Milan: în sezoanele 1988-1989 şi 1989-1990.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Don Carlo” a cucerit Liga Campionilor ca antrenor în sezoanele 2002-2003, 2006-2007, 2013-2014, 2021-2022 şi 2023-2024. Primele două Ligi ale Campionilor ca antrenor le-a cucerit cu AC Milan, iar celelalte 3 cu Real Madrid. Ancelotti mai are în palmares o finală, de tristă amintire, în sezonul 2004-2005, când era antrenorul lui AC Milan.

Carlo Ancelotti a stabilit un nou record! Este singurul antrenor din istorie care a cucerit 5 Ligi ale Campionilor

În finala din sezonul 2004-2005, cu Ancelotti pe bancă, AC Milan a condus-o la pauză cu 3-0 pe Liverpool. Milan avea să piardă la loviturile de departajare finala.

Cu triumful de pe Wembley, „Don Carlo” Ancelotti şi-a doborât precedentul record, de 4 Ligi ale Campionilor cucerite ca antrenor.

Carlo Ancelotti a cucerit în acest sezon şi LaLiga cu Real Madrid. Italianul a scris o nouă pagină de istorie cu acest sezon foarte reuşit.

Reclamă
Reclamă

Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2! Real a cucerit cea de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie!

Borussia Dortmund – Real Madrid 0-2, finala UEFA Champions League 2024, a fost în această seară, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe as.ro. Real Madrid a cucerit cea de a 15-a Ligă de Campioni din istorie. Carlo Ancelotti e la a 5-a Ligă a lui din palmares!

Borussia Dortmund a avut mai multe ocazii în prima parte, inclusiv o bară, prin Fullkrug, dar s-a prăbuşit în partea secundă. Dani Carvajal (min. 74) şi Vinicius (min. 83) au fost marcatorii lui Real Madrid în finala Ligii Campionilor.

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Can, Sabitzer – Adeyemi, Brandt, Sancho – Füllkrug

Reclamă

Antrenor: Edin Terzic

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga – Bellingham – Rodrygo, Vinícius Júnior

Antrenor: Carlo Ancelotti

Toni Kroos, standing ovation în finala Champions League! Luka Modric l-a înlocuit în ultimul meci la Real Madrid

Toni Kroos a avut parte de un standing ovation în finala Champions League! Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară cel mai important trofeu european, după ce a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 2-0.

Finala de pe stadionul Wembley a reprezentat şi ultimul meci la Real Madrid pentru Toni Kroos. Mijlocaşul german se va retrage din activitate după EURO 2024.

După al doilea gol al madrilenilor, marcat de Vinicius, Carlo Ancelotti a decis să îi ofere un moment de neuitat lui Toni Kroos. În minutul 85, germanul a părăsit terenul şi a avut parte de un standing ovation pe legendarul Wembley, după ce a salutat peluza în care se aflau fanii lui Real Madrid.

Pentru ca finalul să fie cu adevărat de poveste, cel care a intrat în locul său pe teren a fost Luka Modric, croatul alături de care Kroos a scris istorie la mijlocul terenului pentru Real Madrid. De altfel, Toni Kroos a părăsit terenul şi cu o pasă decisivă în finala de pe Wmebley, după ce a executat cornerul din care a înscris Dani Carvajal în minutul 74.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:12

Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat

0:04

„Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru

23:55 27 sept.

VIDEOEstoril – Sporting 0-3.Victorii pe linie pentru campioana en-titre. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

23:42 27 sept.

EXCLUSIVDetalii din interiorul familiei despre viitorul lui Edi Iordănescu: „Înclin să cred că acolo va merge să antreneze”

23:40 27 sept.

Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – FC Botoşani 2-2: „Golurile au venit pe greşeli personale!” Ce a spus Kopic

23:10 27 sept.

VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea
Citește și