Închide meniul

Lionel Messi a devenit al doilea marcator din istoria fotbalului internaţional! La ce distanţă se află de Cristiano Ronaldo

Alex Masgras Publicat: 10 iulie 2024, 15:13

Reclamă
Lionel Messi a devenit al doilea marcator din istoria fotbalului internaţional! La ce distanţă se află de Cristiano Ronaldo

Lionel Messi a devenit al doilea marcator din istoria fotbalului internaţional! La ce distanţă se află de Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, în timpul meciului Argentina - Canada / Profimedia

Lionel Messi a devenit al doilea marcator din istoria fotbalului internaţional. Argentina s-a calificat în finala Copa America, după victoria cu 2-0 în faţa Canadei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a înscris al doilea gol al sud-americanilor şi a ajuns la 109 reuşite în fotbalul internaţional, fiind al doilea jucător în acest clasament. Pe primul loc se află Cristiano Ronaldo, care are însă un avans de 21 de goluri.

Lionel Messi a devenit al doilea marcator din istoria fotbalului internaţional! La ce distanţă se află de Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, căpitanul selecţionatei Argentinei, a devenit al doilea marcator din fotbalul internaţional, după portughezul Cristiano Ronaldo, graţie golului pe care l-a reuşit în partida câştigată cu scorul de 2-0 în faţa Canadei, marţi seara, în semifinalele turneului Copa America, informează Daily Mail, potrivit agerpres.ro.

Messi a ajuns la 109 goluri înscrie şi 56 de pase decisive în 186 de meciuri disputate în tricoul naţionalei „albiceleste” şi a urcat pe locul secund în ierarhia all-time a golgheterilor din fotbalul internaţional, depăşindu-l pe fostul atacant iranian Ali Daei (108 goluri în 148 de meciuri).

Liderul acestui clasament este Cristiano Ronaldo, autorul a 130 de goluri în 212 partide jucate pentru echipa Portugaliei, alături de care a evoluat la EURO 2024.

Reclamă
Reclamă 4

Poziţia a patra este ocupată de indianul Sunil Chhetri, cu 93 de goluri, urmat de malaezianul Mokhtar Dehari, care încheie Top 5 cu 89 de goluri.

Lionel Messi (37 de ani) participă pentru a şaptea oară în cariera sa la Copa America, iar marţi a înscris al 14-lea său gol la această competiţie, în 35 de meciuri disputate.

La feminin, recordul de goluri marcate la nivelul echipelor naţionale este deţinut de Christine Sinclair din Canada, cu 190 de reuşite în 328 de meciuri internaţionale.

Reclamă

Argentina s-a calificat în finala Copa America 2024! Lionel Messi, emoţionat după victoria categorică în faţa Canadei

Canada a fost surpriza plăcută de la Copa America din acest an, dar jucătorii lui Jesse Marchs nu au putut face faţă experienţei campioanei mondiale.

Julian Alvarez a deschis scorul în minutul 22, după ce a fost lansat perfect de Rodrygo de Paul. În minutul 51, Lionel Messi a majorat diferenţa şi a înscris ca un veritabil centru de la hochei pe gheaţă, după ce a deviat şutul lui Enzo Fernandez.

Messi a avut emoţii în minutul 88, atunci când a fost lovit de un adversar, dar a reuşit să încheie pe teren meciul. În minutul 89 a avut loc şi cea mai importantă ocazie a canadienilor, dar Martinez a apărat spectaculos şutul lui Tani Oluwaseyi.

La finalul partidei, atunci când jucătorii argentinieni au mers să îşi salute fanii, Lionel Messi a fost surprins de camerele TV emoţionat. Acesta a fost golul cu numărul 109 la echipa naţională pentru starul lui Inter Miami.

Argentina caută să câştige Copa America pentru a doua oară la rând. În finala de la Miami, echipa lui Scaloni va juca împotriva câştigătoarei dintre Columbia şi Uruguay.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:00

Horaţiu Moldovan, aproape de plecarea de la Atletico Madrid. Poate deveni coleg cu un alt român

11:33

Marian Iancu a dat verdictul în lupta la titlu: „Este mare favorită! Va fi greu să le facă faţă cineva!”

10:55

Prezentarea lui Kylian Mbappe la Real Madrid LIVE, ora 13:00. Starul francez a făcut vizita medicală

10:29

„Face prea multe prostii!” Gigi Becali a mai scos un jucător din primul 11, după startul ratat din Liga 1: „O să încercăm cu el!”

10:00

Preşedintele Federaţiei columbiene de fotbal a fost arestat la Miami după finala Copa America 2024

9:20

Echipele României, calificate în trei finale la Campionatele Europene de juniori la tenis de masă

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și