Închide meniul

Rafael Nadal l-a învins pe fiul lui Bjorn Borg la Bastad! Revenire cu victorie pentru spaniol în circuitul ATP

Alex Masgras Publicat: 16 iulie 2024, 20:13

Reclamă
Rafael Nadal l-a învins pe fiul lui Bjorn Borg la Bastad! Revenire cu victorie pentru spaniol în circuitul ATP

Rafael Nadal l-a învins pe fiul lui Bjorn Borg la Bastad! Revenire cu victorie pentru spaniol în circuitul ATP

Rafael Nadal şi Leo Borg, după meciul de la Bastad / Profimedia

Rafael Nadal l-a învins pe fiul lui Bjorn Borg la Bastad. Marele campion spaniol a revenit în circuitul ATP şi a disputat primul meci la simplu după înfrângerea din primul tur de la Roland Garros, în faţa lui Alexander Zverev.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În primul meci din Suedia, Nadal l-a întâlnit pe Leo Borg, fiul mareului Bjorn Borg, câştigător a 11 titluri de Grand Slam, 6 dintre ele la Roland Garros.

Rafael Nadal l-a învins pe fiul lui Bjorn Borg la Bastad! Revenire cu victorie pentru spaniol în circuitul ATP

În vârstă de 21 de ani, Leo Bjorg se află pe locul 461 ATP, dar nu i-a putut face faţă lui Nadal. Spaniolul s-a impus cu 6-3, 6-4, după o oră şi 26 de minute de joc.

În turul următor, Nadal va avea o misiune mult mai dificilă. El îl va întâlni pe Cameroon Norrie, britanicul care a ajuns până în semifinalele de la Wimbledon din 2022. Cu toate acestea, britanicul născut în Africa de Sud nu se descurcă grozav pe zgură, anul acesta obţinând doar 5 victorii pe această suprafaţă.

După cele cinci meciuri disputate de cei doi până acum, Nadal conduce cu 4-1. Norrie a obţinut singura victorie la United Cup, la finalul anului 2022. Cu toate acestea, spaniolul a câştigat cele două întâlniri pe zgură, fără să piardă set, la Barcelona şi Roland Garros, în 2021.

Reclamă
Reclamă 4

Rafael Nadal abia așteaptă să facă pereche cu Carlos Alcaraz la Jocurile Olimpice de la Paris

Rafael Nadal abia așteaptă să facă pereche cu Carlos Alcaraz la Jocurile Olimpice de la Paris. Tenismanul s-a declarat încântat de posibilitatea de a juca împreună cu compatriotul său în proba de dublu masculin, informează L’Equipe.

Nadal, care a împlinit 38 de ani luna trecută, a cucerit medalia de aur la simplu, la JO 2008 de la Beijing, iar apoi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Rio, în 2016, după ce a câştigat proba de dublu alături de compatriotul său Marc Lopez.

„Să câştigi o medalie pentru ţara ta este minunat, indiferent de partener. Am avut şansa să câştig una alături de bunul meu prieten Feliciano Lopez, la Rio de Janeiro, iar sentimentul a fost incredibil. Sunt cu adevărat entuziasmat să joc alături de Carlos, care este un jucător incredibil şi o persoană cu multe calităţi, inclusiv la nivel uman. Sunt generaţii complet diferite şi trebuie să profităm de această asociere”, a declarat Nadal pentru cotidianul sportiv francez, notează agerpres.ro.

Reclamă

Acesta a recunoscut că n-a mai jucat de mult timp meciuri de dublu, dar s-a declarat „încântat şi fericit” de parteneriatul cu Alcaraz, alături de care speră să facă o figură frumoasă la JO 2024.

„Cred că nu aş fi putut avea un partener mai bun pentru Jocurile Olimpice. Abia aştept să jucăm împreună”, a adăugat Nadal, care a dezvăluit că actualul căpitan al echipei Spaniei, David Ferrer, a fost cel care a facilitat această colaborare între el şi Alcaraz.

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:52

„Apreciez mult asta” Elias Charalambous a dezvăluit ce l-a impresionat în meciul FCSB – Virtus: „E ceva foarte drăguţ”

23:36

„Va trebui să semneze un alt contract” Gigi Becali, anunţ uluitor despre William Baeten, după ce acesta a fost prezentat la FCSB!

23:35

Malcom Edjouma, plin de încredere după ce FCSB s-a calificat în turul 2 UCL! Ce a spus despre penalty-ul cu U Cluj

22:56

Gigi Becali, anunţ despre viitorul lui Louis Munteanu! Ce se întâmplă cu atacantul de la Fiorentina: „În altă parte nu ştiu”

22:56

Tatăl lui Kobe Bryant a murit la 69 de ani. Kobe Bryant a murit în 2020, la 41 de ani

22:43

„Spectacol” Gigi Becali a spus care sunt cei doi jucători care l-au impresionat cu Virtus: „Am tras concluzia”

1 FotoAndrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei 2 FotoCine e iubita lui Lamine Yamal, noua senzaţie din fotbalul mondial. Tânăra este de o frumuseţe răpitoare 3 Kylian Mbappe a fost prezentat la Real Madrid. Primele declaraţii ale starului francez şi gestul uriaş făcut 4 Suma uriaşă pe care Gigi Becali a putut să le-o dea lăutarilor pentru dedicaţii la nunta lui Ianis Hagi 5 FCSB – Virtus 4-0. Antrenament cu public în Ghencea pentru campioană. Urmează Maccabi Tel Aviv 6 EXCLUSIVEdi Iordănescu pleacă de la naționala României! Când a luat selecționerul decizia și ce l-ar fi putut determina să rămână
Citește și