Închide meniul

Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial? Verdictul experţilor înaintea Jocurilor Olimpice

Alex Masgras Publicat: 22 iulie 2024, 9:47

Reclamă
Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial? Verdictul experţilor înaintea Jocurilor Olimpice

Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial? Verdictul experţilor înaintea Jocurilor Olimpice

David Popovici / Profimedia

Iată ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial. Pan Zhanle deţine în acest moment cel mai bun timp din istorie la 100 de metri liber, dar recordul chinezului este în pericol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înaintea Jocurilor Olimpice, americanii au analizat probele cu cele mai mari şanse ca recordul mondial să fie doborât. Proba de 100 de metri liber este cotată cu a doua şansă, după cea de 400 de metri liber.

Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial? Verdictul experţilor înaintea Jocurilor Olimpice

Pan Zhanle a doborât recordul mondial deţinut de David Popovici anul acesta, la Campionatele Mondiale de la Doha, înotând cele două lungimi de bazin cu timpul de 46.80 secunde. Timpul lui David Popovici de 46.86 rămâne al doilea timp din istorie, iar înotătorul român are şi al doilea cel mai bun timp din acest an.

La Campionatele Europene de la Belgrad, acolo unde a cucerit medalia de aur la 100 de metri, Popovici a încheiat cursa cu timpul de 48.88, al treilea timp din istorie.

Prestaţia excelentă de la Belgrad, plus un start mai rapid al românului, îi dau toate şansele să doboare recordul stabilit de înotătorul chinez în acest an:

Reclamă
Reclamă 4

„Ceea ce îl recomandă pe David Popovici pentru doborârea recordului mondial la Jocurile Olimpice este declaraţia de la Campionatele Europene de la Belgrad: «Nu a fost programat».

La ce ne putem aştepta de la David Popovici apt 100%? Poate că are nevoie de un start mai rapid şi să se bazeze pe a doua lungime de bazin în care e mai rapid decât oricine altcineva pentru a scrie istorie din nou şi pentru a doborî recordul care îi aparţine lui Pan Zhanle”, au scris americanii de la swimswam.com.

Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde Popovici vrea să scrie istorie, analizată de Cesar Cielo

Cursa de 100 de m liber de la Jocurile Olimpice 2024, unde David Popovici vrea să scrie istorie, a fost analizată de Cesar Cielo Filho, cel care a deţinut recordul probei înaintea fenomentului din România.

Reclamă

Pan Zhanle şi David Popovici sunt favoriţii probei de 100 m de la Paris. Chinezul e deţinătorul recordului mondial, 46:80.

„E interesant să discutăm despre proba de 100 metri liber pentru că s-a schimbat foarte mult. Este vorba și despre tipul de înotător care participă. Acum e total diferit față de cel de la 50 de metri, pe când în trecut nu era așa.

Caeleb Dressel, Ben Proud, Florent Manaudou, chiar și Cam McEvooy au devenit mai puternici, acești băieți au mușchi, sunt puternici. La 100 îl avem pe Kyle Chalmers, care are mușchi și e foarte puternic, dar pe de altă parte îi avem pe David Popovici și pe chinezul Pan Zhanle. Americanul Jack Alexy e și el un tip mare.

E incredibil cât de specifice au devenit aceste probe de-a lungul timpului! Tipul de corp s-a schimbat, vorbind chiar din 2020, când îi aveam pe Chalmers și Dressel, iar acum îl avem pe Popovici versus Pan Zhanle, doi tipi subțiri.

Ce-mi place la Popovici și Zhanle, chiar și la Chalmers, este bătaia de picioare. Ultimii 50 de metri sunt fantastici, nu știu de unde găsesc energia pentru așa ceva, cum își accesează resursele în acele momente ale cursei, dar bătăile de picioare sunt puternice, frumoase, eficiente, în special pentru David Popovici sau Pan Zhanle”, a spus Cesar Cielo Filho, citat de SwimSwam.

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:40

Antrenorul lui Maccabi Tel Aviv i-a răspuns lui Elias Charalambous, după ce cipriotul a spus că FCSB se va califica „1000%”!

23:40

Fază controversată în Oţelul – Farul! Gol anulat pentru trupa lui Gică Hagi! Duel încins cu Dorinel Munteanu

23:25

„Nu suntem la nivelul celor din San Marino” Jucătorul lui Maccabi Tel Aviv, „săgeţi” către FCSB înaintea confruntării din Ghencea

23:23

„Respect doar din partea fanilor” Fostul jucător al lui Dinamo, „săgeţi” către Kopic şi conducere după despărţirea de „câini”!

22:55

Oţelul – Farul 0-0! Gică Hagi rămâne fără victorie în noul sezon! Gol anulat pentru constănţeni

22:53

Anunţul lui Gică Hagi despre Dragoş Nedelcu, după ce „Regele” transmitea că Farul se desparte de fostul jucător al FCSB-ului!

1 FotoFotografie de colecţie cu Gică şi Ianis Hagi, pe ringul de dans! Elena Hagi a postat totul: „Ne-am distrat!” 2 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 3 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 4 FotoSoţia lui Gicu Grozav, în tribune la meciul Dinamo – Petrolul! Cum a fost surprinsă Sorina Grozav 5 VIDEOOscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei! „Dublă” pentru McLaren! Spectacol la Hungaroring 6 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază
Citește și