Închide meniul

David Popovici, faţă în faţă cu istoria la Jocurile Olimpice 2024: „La 200 de metri nu are cine să-l bată!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 iulie 2024, 20:33

Reclamă
David Popovici, faţă în faţă cu istoria la Jocurile Olimpice 2024: „La 200 de metri nu are cine să-l bată!

David Popovici, faţă în faţă cu istoria la Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, înaintea unei probe - Profimedia Images

David Popovici va scrie istorie la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. De asta e convins Răzvan Florea, singurul bărbat care a câştigat o medalie olimpică pentru România la înot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Florea a câştigat medalia de bronz în proba de 200 de metri spate şi crede că Popovici îi va depăşi performanţa olimpică. Răzvan Florea e de părere că David Popovici nu va avea rival în proba de 200 de metri liber.

În schimb, Răzvan Florea crede că David Popovici va avea o misiunea mult mai dificilă la 100 de metri liber, acolo unde se ca bate cu Pan Zhanle şi cu Kyle Chalmers pentru aur.

David Popovici, faţă în faţă cu istoria la Jocurile Olimpice

La 200 de metri nu trebuie decât să repete minimum ce a făcut la Belgrad. Dacă înoată din nou 1:43,13, nu are cine să-l bată.
Dacă își egalează recordul, 1:42,97, îi depășește pe toți cu cel puțin o secundă. Eu nu văd pe nimeni în lume care să coboare, să zicem, sub 1:43,50. La 100 de metri este ceva mai complicat, dar are cele mai mari șanse să câștige. Doar că distanța este mai scurtă și orice greșeală se plătește înzecit, pentru că nu mai ai timp să recuperezi.

Dacă înoată mai repede decât a făcut-o la Belgrad, va fi, cel mai probabil, nou record mondial. Mai este chinezul Pan Zhanle, care a coborât sub 47 de secunde, ca și David Popovici. Plus australianul Kyle Chalmers și americanul Jack Alexy, care sunt în jur de 47. Eu zic că ia medalie, cel puțin„, a spus Răzvan Florea pentru gsp.ro.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal, printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal se numeră printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024.

Înotătorul David Popovici, gimnasta Simone Biles, jucătorul de tenis Rafael Nadal sau baschetbalistul LeBron James sunt câteva dintre marile vedete aşteptate să strălucească şi să încânte fanii la Jocurile Olimpice de la Paris.

Prezent pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, David Popovici zboară spre Paris cu gândul la podiumul olimpic, după locul 4 pe care s-a clasat la Tokyo 2020 la 200 m liber.

Reclamă

În 2022, David a uimit mapamondul după ce a devenit cel de-al patrulea cel mai rapid înotător al lumii, al doilea înotător din lume care a câştigat probele de 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a CM, cel mai tânăr campion mondial din istoria nataţiei şi primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori.

Ce rezultat va fi la Maribor - Universitatea Craiova?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
9:33

Starul lui Maribor, verdict după victoria cu Universitatea Craiova! Cum a caracterizat echipa lui Costel Gâlcă: „Ştiam asta”

9:03

Carlos Sainz, prim indiciu despre viitorul său în Formula 1™: „Nici nu mi-a trecut prin minte”. Ce variantă a scos din calcul

8:59

Presiune pe David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

8:47

Ilie Dumitrescu, convins că Gigi Becali e un norocos la tragerile la sorţi. „Cum să cazi cu Virtus? Sumele trag la Palat”

8:27

Jaqueline Cristian a scăpat de Elena Rybakina la Jocurile Olimpice 2024! Pe cine va întâlni românca în primul tur de la Paris

8:11

„E un fenomen!” Mihai Stoica, uluit de Corvinul Hunedoara după remiza cu Rijeka! Pe ce jucător a pus ochii oficialul FCSB

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus” 5 Cum ar putea arăta primul 11 al Universităţii Craiova în duelul cu Maribor (Antena Stars şi AntenaPLAY, 21:15) 6 Verdictul lui Sorin Cârţu înainte de Maribor – Universitatea Craiova, meci transmis în AntenaPLAY şi pe Antena Stars (21:15)
Citește și