Închide meniul

„Am plâns şi o să mai plâng” Camelia Potec, copleşită de emoţii după aurul lui David Popovici: „Înotul revine după 20 de ani”

Alex Masgras Publicat: 30 iulie 2024, 8:41

Reclamă
„Am plâns şi o să mai plâng Camelia Potec, copleşită de emoţii după aurul lui David Popovici: „Înotul revine după 20 de ani

Camelia Potec, copleşită de emoţii după aurul lui David Popovici: "Înotul revine după 20 de ani"

David Popovici, pe prima treaptă a podiumului după finala la 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

Camelia Potec a fost copleşită de emoţii după aurul cucerit de David Popovici în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înotătorul român a devenit campion olimpic la capătul unei finale dramatice. Popovici a fost mai rapid cu două sutimi decât medaliatul cu argint, britanicul Matthew Richards.

„Am plâns şi o să mai plâng” Camelia Potec, copleşită de emoţii după aurul lui David Popovici: „Înotul revine după 20 de ani”

La finalul cursei, Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a oferit prima reacţie după aurul cucerit de David Popovici. Campioană olimpică în 2004, Potec a dezvăluit că a plâns după victoria înotătorului de 19 ani şi este bucuroasă că România are din nou medalii la înot, la Jocurile Olimpice:

„Iată o echipă fericită, o echipă unită, o ţară în care putem spune că acum s-a spart gheaţa. Şi că înotul revine după 20 de ani şi aduce din nou medalii pentru România. Şi bineînţeles că de acum încolo absolut totul este posibil.

Am plâns şi o să mai plâng, acum nu, că sunt puternică. Este normal, au trecut 20 de ani, mă bucur că iată avem campion olimpic, mă bucur că David Popovici a confirmat, că după un an 2023 puţin mai fericit, a reuşit”, a declarat Camelia Potec, potrivit agerpres.ro.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, discurs uriaş cu medalia olimpică de aur la gât

David Popovici a scris istorie pentru România şi a devenit primul campion olimpic la înot masculin. Popovici a explicat ce a simţit în ultimii 25 de metri ai finalei, acolo unde s-a decis noul campion olimpic al probei de 200 de metri liber. Mai mult, Popovici a dezvăluit şi momentul în care şi-a dat seama că a devenit campion olimpic.

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câini, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respinrându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis în nicio secundă să o las mare. Am făcut cursa pe care o doream.

Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu când am dat primul interviu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Reclamă

Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a spus David Popovici la zona mixtă.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:42

Novak Djokovic – Carlos Alcaraz LIVE TEXT, ora 15:00. Marea finală de la Jocurile Olimpice 2024

12:04

Stella Rutto a ratat calificarea în finală la 3.000 metri obstacole, de la Jocurile Olimpice 2024

11:50

CFR Cluj – U Cluj LIVE TEXT, 22:00! Derby spectaculos în Gruia. Dan Petrescu, rivalul lui Ioan Ovidiu Sabău. Echipele probabile

11:50

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 9 | Speranţe tricolore la atletism. Bianca Ghelber, asalt spre finală!

11:02

Dan Petrescu l-a auzit pe David Popovici şi a făcut o comparaţie crudă între România şi Ungaria: „Hai să spunem realitatea!”

10:48

„Această luptă este pentru demnitatea mea!” Imane Khelif, reacţie fermă după ce a câştigat o medalie la Jocurile Olimpice

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 4 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 5 Andrei Nicolescu a anunţat noi transferuri la Dinamo! Ce i-a transmis Mircea Lucescu: „M-a încântat” 6 David Popovici, martorul unui scandal incredibil. Dezvăluirea momentului. „Am vrut să şterg acea umilinţă”
Citește și